Knokke-Heist kleurt rood voor Canada

De Maple Leaf-vlag wappert deze week op verschillende plaatsen in Knokke-Heist. © DM
Redactie KW

Wie Knokke-Heist binnenrijdt, ziet bij iedere invalsweg de Canadese Maple Leaf wapperen. Ook in coronatijden draagt Knokke-Heist de Canadese bevrijdingsvlag hoog in het vaandel.

De Maple Leaf, het symbool van Canada dat strijd leverde tegen een moordend Duits regime, is in Knokke-Heist een blijvende herinnering. Veel ‘locals’ stappen ieder jaar mee in de 33 km lange wandeltocht van Hoofdplaat naar Knokke. De Canadese Bevrijdingsmars had op zondag 8 november 2020 moeten plaatsvinden maar door de coronapandemie werden alle Canadese plechtigheden geannuleerd in Nederland en België.

Om de herinnering aan de bevrijders van weleer levendig te houden, leveren het gemeentebestuur, het For Freedom Museum en de Knokke-Heistse bevolking dit jaar extra inspanningen om de gemeente rood te kleuren. De Maple Leaf is in Knokke-Heist een week lang het symbool van een natie die men nooit zal vergeten. De vele jonge Canadese militairen die hun leven gaven voor de vrijheid van Knokke-Heist worden zo op een passende manier geëerd. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier