Knokke-Heist huldigt Maxim Willemspad in

Burgemeester Leopold Lippens samen met Mieke, de echtgenote van wijlen Maxim Willems en zijn kindeen Tiele, Xanne, Liese en Robbe bij de inhuldiging van het Maxim Willemspad. © DM
Redactie KW

Een geëmotioneerde burgemeester Leopold Lippens huldigde zaterdagavond het Maxim Willemspad in. Wijlen eerste schepen Maxim Willems overleed op 13 mei 2014 op 58-jarige leeftijd ten gevolge van kanker.

“Ik ben uitermate vereerd om in aanwezigheid van de familie van Maxim het Maxim Willemspad in te huldigen. Dit pad moet een blijvende stimulans worden om zijn spoor van creativiteit verder te bewandelen. Met dit pad blijft zijn naam voor altijd bestaan. Want belangrijk is niet zozeer de weg die je gaat maar vooral het spoor dat je achterlaat”, liet burgemeester Lippens noteren.

Het Maxim Willemspad vormt het toegangspad naar het Cultuurcentrum Scharpoord tussen de Meerlaan en de Majoor Vandammestraat. Met de nieuwe straatnaam wordt het adres van het Cultuurcentrum Knokke-Heist gewijzigd in Maxim Willemspad 1 in plaats van Meerlaan 32. Scharpoord was voor de voormalige schepen van cultuur en jeugd zijn tweede thuis.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier