Knokke-Heist heeft eerste uitvaartcentrum met technologie voor slechthorenden

Uitvaartzorg Bleyaert uit Knokke-Heist heeft als eerste in ons land technologie voor slechthorenden in zijn uitvaartcentrum. Daarmee wil het uitvaartcentrum slechthorenden assisteren tijdens uitvaartplechtigheden. Via een koptelefoon of een infraroodsignaal op het hoorapparaat kunnen ze alles beter volgen.

“Slechthorenden mogen niet verstoken blijven van een troostende afscheidsplechtigheid”, vindt uitvaartondernemer Olivier Van Caeyzeele. © GF

Een op de twaalf mensen in Vlaanderen is slechthorend. Dat zijn vooral 75-plussers. Het is een leeftijdsgroep waar de uitvaartsector vaak mee geconfronteerd wordt. Om ook slechthorenden de afscheidsplechtigheid in de beste omstandigheden te laten volgen, maakt Uitvaartzorg Bleyaert als eerste in ons land gebruik van gehoortechnologie voor geassisteerd luisteren. Dat gebeurt met een infraroodsignaal via een koptelefoon of het hoorapparaat zelf.

Uitvaartondernemer Olivier Van Caeyzeele probeert zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van families. “Omdat mensen zich misschien schamen of niet tot last willen zijn, kaarten ze het probleem vaak niet zelf aan. Maar slechthorenden mogen niet verstoken blijven van een troostende afscheidsplechtigheid. Die is te belangrijk in het rouwproces”, aldus Olivier Van Caeyzeele.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.