Knokke-Heist en cartoonfestival rouwen mee om vermoorde cartoonisten

Redactie KW

Het Gemeentebestuur van Knokke-Heist leeft mee met iedereen die getroffen is door de gebeurtenissen in Parijs.


In het Cultuurcentrum Scharpoord worden daarom uit solidariteit met de pers de hoofdpagina’s van alle kranten uitgehangen aan een wand. Hiermee onderstreept het gemeentebestuur het belang van vrijheid van pers en de democratische waarden van onze maatschappij.

“Knokke-Heist voelt zich als gemeente nauw betrokken bij dit drama”, klinkt het in een mededeling. “De kustgemeente is immers met trots al meer dan 50 jaar gastheer van de cartoonisten van hier en van ginder. Het Cartoonfestival toont al die tijd aan de hand van cartoons hoe de wereld voortdurend in verandering is. Met een gulle en soms een groene lach vindt ons publiek zich soms wel, soms niet in de blik van de cartoonist op stukjes van de realiteit.”

“Het Cartoonfestival steunt op het groot talent om met een lijn op papier een lach op een gezicht te kunnen toveren. Het Cartoonfestival drukt dan ook zijn groot respect uit voor elke cartoonist, waar ook ter wereld, die het recht ontzegd wordt om dit talent te gebruiken. Het is een mensenrecht en -plicht om te blijven geloven dat de kracht van de lach de kracht van de relativering is die uiteindelijk mensen samen brengt!”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier