KMM Sint-Cecilia viert 70ste verjaardag in Ardooie

Redactie KW

De Koninklijke Muziek Maatschappij Sint-Cecilia uit Koolskamp bestaat 70 jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag wordt er op zaterdag 9 april om 20 uur een jubileumconcert in evenementenhal De Ark in Ardooie georganiseerd.

Het eerste optreden gebeurde reeds in juni 1946 naar aanleiding van de plaatselijke processie. Meteen de start voor heel wat organisaties ondermeer om de kas te spijzen. De opbrengst werd gebruikt om een eigen vlag en kledij voor de muzikanten te kunnen kopen.

Sint-Cecilia Koolskamp trad ook buiten de gemeentegrenzen met uitstappen naar Oostende en de wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. Vooral de jaren tussen 1950 en 1963 waren legendarisch. Ook werden jongeren in eigen kring opgeleid.

Het jubileumconcert gaat door op zaterdag 9 april begint om 20 uur in evenementenhal De Ark. De deuren gaan open om 19 uur. De toegang tot het concert is gratis voor -12-jarigen. Volwassenen betalen 10 euro en er is een VIP arrangement aan 30 euro per persoon. Info en reservatie: www.harmoniekoolskamp.be.

(JD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.