KM Torhout ziet oefenmatch tegen Club Brugge geannuleerd door nieuwe bekerregels

© Bart
Redactie KW

KM Torhout moet zijn oefenprogramma omgooien nadat het te horen kreeg van de KBVB dat alle nationaal spelende clubs een ronde vroeger aan de Croky Cup moeten beginnen.

KM schuift dus niet in tijdens de tweede ronde in het weekend van 15 of 16 augustus, maar moet samen met alle andere nationalers en de provinciale clubs mee van start in de eerste ronde, die in het weekend van 8 en 9 augustus gespeeld wordt. Dat betekent meteen ook dat de oefenwedstrijd tegen het B-elftal van Club Brugge niet kan doorgaan op zaterdag 8 augustus. Trainer en sportief manager Didier Degomme zoekt naar een oplossing om die wedstrijd toch nog ergens anders in de kalender te kunnen plaatsen. KM vat na de testen de trainingen aan op 21 juli en last het weekend nadien een teambuildingsmoment in op zondag.

Dit zijn de overige oefenmatchen van KM die al vastliggen. Op donderdag 27 juli wordt er gespeeld om 19.30 uur bij provincialer Zedelgem. Op zondag 2 augustus is er een tornooi op de Velodroom waaraan ook de één reeks hoger spelende clubs Zwevezele en FC Gullegem deelnemen. Op woensdag 5 augustus speelt KM thuis tegen Mandel United (19.30 uur). Op dinsdag 11 augustus speelt KM op het veld van Diksmuide. De eventuele tweede en derde bekerrondes zijn voorzien in de weekends van 15 en 16 augustus en 22 en 23 augustus. Op woensdag 26 augustus speelt een gemengde ploeg van A- en B-kern tegen het nieuwe fusie-elftal van Koksijde-Oostduinkerke op de Velodroom om 19.30 uur. Na de eventuele vierde bekerronde is er nog een laatste oefenmatch voorzien op dinsdag 1 september om 19 uur op het veld van derdeprovincialer VP Gits. Nadien volgt de start van de competitie, al kan het dat -i ndien KM vier bekerrondes zou overleven, wat al lang niet meer is gebeurd – er ook in september nog bekervoetbal op de agenda staat. (DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier