Klungelige dief richt heel wat schade aan in vleesbedrijf in Lauwe

Nick, bij een gelijkaardige bestelwagen. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In Lauwe kreeg een vleesverwerkend bedrijf in de nacht van dinsdag op woensdag bezoek van een wel erg klungelige dief. Een onbekende ging aan de haal met een bestelwagen en maakte hierbij flink wat schade. Het voertuig werd ondertussen in Wevelgem teruggevonden maar de zoektocht naar de dader loopt volop.

Sophie Debacker (28) en Nick Maeckelbergh (37), beide zaakvoerders van Vleeshandel Nick in de Schonekeerstraat, weten niet of ze moeten treuren of lachen met de diefstal. “De videobeelden liegen er niet om”, horen we van Sophie. “Om 1.28 uur stapt een kerel, zonder aarzelen, onze oprijlaan af en gaat hij nagenoeg meteen naar de parking van onze bestelwagens achteraan het bedrijf. Hij neemt eerst nog even rustig de tijd om over de omheining van de buren te kijken om vervolgens een van onze bestelwagens te openen en ermee te vertrekken. Dat deed hij niet zonder slag of stoot, want hij reed eerst tegen de muur voor hem, om nadien in achteruit los in onze grote poort te rijden. Nadien is hij vertrokken, de nacht in”.

Toen Sophie en Nick de diefstal ontdekten, verwittigden ze meteen de politie, die niet meteen moeite had om het voertuig op te sporen. “Al onze bestelwagens zijn uitgerust met een track en trace systeem” gaat Sophie verder. “We konden zijn traject gewoon volgen. Hij reed door Wevelgem, Gullegem en Heule om zo terug naar Wevelgem te gaan. We zagen op de samenvatting ook dat hij de motor een paar keer moest herstarten, waarschijnlijk omdat hij stil was gevallen. Uiteindelijk stond onze bestelwagen in de Spoorwegstraat, met de sleutels er nog op. Van de dader was geen spoor”.

Hoewel ze het voertuig al terug hebben, willen Sophie en Nick absoluut de identiteit van de dader achterhalen. “Eigenlijk zijn we niet eens echt kwaad op die kerel” sluit het koppel af. “We willen natuurlijk dat hij de schade betaalt. Onze poort heeft serieuze averij opgelopen en ook aan de bestelwagen is er schade. Die staat nog bij het parket voor sporenonderzoek en zou normaliter binnenkort terug naar hier keren. We willen vooral weten waarom hij dit in godsnaam heeft gedaan? Was hij onder invloed of deed hij dit in een opwelling? We kunnen enkel maar afleiden dat hij ergens in Wevelgem moet wonen en op de beelden is te zien hoe hij een donkere jas met gele accenten en een pet aan heeft. Iemand moet die gast toch kennen? Hij trok wel veilig op strooptocht want hij was wel voorzien van een mondmasker”.

Klungelige dief richt heel wat schade aan in vleesbedrijf in Lauwe

Wie tips heeft kan steeds terecht bij politiezone Grensleie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier