Klooster met de grond gelijk gemaakt in Ardooie

Na veertig jaar is het klooster in de Kortrijksestraat met de grond gelijk gemaakt. (foto JM)
Redactie KW

Het kloostergebouw van de Zusters van Liefde, verbonden aan het Woonzorgcentrum Sint Vincentius in de Kortrijksestraat is niet meer.

Het gebouw werd opgetrokken, veertig jaar geleden, en bood onderdak, aan de zusters en de zusters op rust die zich lange jaren verdienstelijk maakten met de ouderenzorg in de gemeente en meer bepaald in het rusthuis. De tijden veranderen en de directie en inrichtende macht van Open Kring besliste om het klooster, waar geen zusters meer verbleven, af te breken…

Er werden plannen gemaakt en die liepen wat vertraging op door de coronaperiode. Het klooster kreeg dan plots weer een nuttige functie waarbij bewoners contact mogelijkheden kregen met familieleden. Maar nu is ook die periode achter de rug. Het zwaar materiaal werd erbij, gehaald en de eerste fase van het project is ingezet. Het klooster werd onlangs afgebroken en wordt samen met de kloostertuin klaar gemaakt om een nieuw gebouw op te trekken. “Het wordt een meerwaarde, een verlengstuk en een uitbreiding van ons woonzorgcentrum”, zegt Directeur Renaat Lemey. De opbouwwerken zullen nog dit najaar van start gaan. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier