Klokkeput Sportsbar in Eernegem neemt fakkel van Time Out over

Ciara met burgemeester Jan Bekaert en Pieter Gevaert, de nieuwe concessiehouder. Zij worden bijgestaan door schepenen Tina Ledaine, Willy Hosten, Lieven Cobbaert en Celesta Muylle. © Gino Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Vrijdag opende de Klokkeput Sportsbar in Eernegem. Pieter Gevaert (34), afkomstig uit Oostende, neemt de concessie van de cafetaria aan het sportcomplex over van Jessie Vanspranghe die negen jaar lang de uitbating van de cafetaria voor haar rekening nam.

Pieter Gevaert baat ook de gekende Brasserie Stuyvenberg in Varsenare uit. Daarmee is hij met de Klokkeput Sportsbar dus niet aan zijn proefstuk toe. De uitbating komt in handen van Ciara Dirckx (20) en haar vriend.“We openen op vrijdag 17 september om 18 uur”, vertelt Pieter Gevaert. “Die avond staat er niets speciaals op het programma, gewoon omdat we onze focus gelegd hebben op de complete vernieuwing van het interieur. We kregen de sleutel pas op 1 september en hadden dus maar twee weken om alles op te kalefateren.”

“Naast een interieur waar het aangenaam toeven is, komt er ook een professionele keuken. Die zal bemand worden door twee fulltime koks. Die zorgen er ook voor dat mensen vanaf oktober hier ook een dagschotel kunnen krijgen. De uitbating ligt in handen van Ciara Dirckx en haar vriend. Ze werkt al langer voor mij en heeft zo heel wat horeca-ervaring opgedaan.”

Ieder weekend iets speciaals

“Ieder weekend zetten we iets speciaals op het programma. Komende zaterdag is er dj Fré die hier het beste van zichzelf komt geven en op zaterdag 28 september komt Regi af. Het concept dat we aanbieden, is dat van de betere brasserie. Zo werken we met dagverse producten. “

“De Sportsbar is alle dagen vanaf 12 uur open. In de weekends uiteraard vroeger, vanaf 9 uur. De vele verenigingen die hier hun thuishaven hebben, kunnen op hun twee oren slapen, iedereen is welkom.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.