Klokken luiden voor helden in Oostrozebeke

Vanaf zaterdag worden de klokken in Oostrozebeke elke dag om 20 uur geluid. © (gf)
Redactie KW

Voortaan zullen in Oostrozebeke elke avond om 20.00 uur de klokken luiden voor de helden die zich dagelijks inzetten in de strijd tegen het coronavirus.

Greet Desmet (Inspraak.nu) over dit initiatief: “Stad Brugge doet elke dag iets speciaals. Iedere avond om klokslag 20 uur luidt de zegeklok. In Oostrozebeke hebben we geen Belfort maar wel twee kerken. Dit voorstel werd ook gedaan door Inés Demeester na het bekijken van het filmpje van Wim Lybaert op Facebook. Ikzelf heb contact opgenomen met mijn collega’s van het parochiale team en kreeg onmiddellijk een positief antwoord”, aldus Greet Desmet.

Geen besmettingen in rusthuis Rozenberg

Als dank en eerbetoon aan alle mensen die dagelijks in de vuurlinie staan en het beste van zichzelf geven zullen vanaf zaterdagavond 20.00 uur elke avond de klokken luiden zowel vanuit Sint Amand en ook vanuit de Sint-Jozefskerk op de Ginste. Intussen liet OCMW-voorzitster Carine Geldhof weten dat er nog geen besmettingen zijn in het rusthuis Rozenberg. “Wij hopen alleen dat er ook zo snel als mogelijk getest wordt in on woonzorgcentrum.”

(CLY-foto Julien Cluyse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier