Kloen pakt uit met Profi(j)terollekes voor het goede doel

Geert Deraeve van Kloen hoopt met de Profi(j)terollekes het verlies dat vele goede-doelen-projecten oplopen goed te maken. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Geert Deraeve van Kloen hoopt met de Profi(j)terollekes het verlies dat vele goede-doelen-projecten oplopen goed te maken. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Vzw Kloen lanceert Profi(j)terollekes, een denk- en doeboekje met profijt- en geschenkbonnen. “Veel verenigingen missen straks de inkomsten van de Warmste Week. Wij willen proberen dat verlies goed te maken”, legt Geert Deraeve uit.

“De Warmste Week van Studio Brussel was altijd een heel lucratief gebeuren. Spijtig genoeg heeft de zender dit jaar de doelstellingen en aanpak gewijzigd.”

Het voelt voor vele organisaties en instellingen heel pijnlijk aan. Vaak moeten vzw’s teren op de opbrengsten van acties van de Warmste Week. We zullen ook de samenhorigheid en de collectieve inzet moeten missen waardoor er veel warmte tussen de talrijke vrijwilligers zal verloren gaan”, meent Geert Deraeve, bezieler van Kloen, de vzw die talrijke projecten voor zieke kinderen steunt. “We zijn de dynamiek van de vlam wat verloren. De slogan Zet zoveel mogelijk vrijwilligers in actie is nu veranderd in Dank aan zij die het verschil maken. Met Kloen willen we de komende weken proberen de verdwenen inkomsten van de verenigingen te compenseren.”

128 bonnen

“We creëerden het Kloen Profi(j)terollekes bonnenboekje. Het is een coronaproof project en toch kan het een aardige cent in het laatje brengen. Het is de bedoeling om op een risicoloze manier zoveel mogelijk goede doelen hun kas ietwat te laten vullen. Het realiseren van dit boekje is tevens een dankbetuiging aan onze talrijke sponsors, sympathisanten en vrijwilligers.”

“Het 112 pagina’s tellende boekje is een combinatie van puzzels, doe-activiteiten, kleurplaten en doordenkertjes voor groot en klein en 128 interessante bonnen die het hele jaar 2021 bruikbaar zijn bij de lokale handelaars. Het is te koop voor vijftig euro. Dit bedrag is door de koper mits een kleine inspanning gegarandeerd veelvuldig terug te verdienen. Wie alle bonnen gebruikt kan zo minimum 150 euro recupereren. Bij aankoop van het boekje krijg je ook de leuke Kloen Goodiebag. Hierdoor wordt die vijftig euro al meteen voor de helft gecompenseerd.”

“We willen het ‘verlies’ van Warmste Week compenseren”

“We hopen dat ons initiatief een win-win verhaal wordt voor beide partijen. Enerzijds hopen we de nodige centen op te halen voor de verenigingen en organisaties die Kloen steunt maar we willen meteen de deelnemende handelszaken steunen in deze moeilijke periode door de Roeselarenaar aan te sporen om lokaal te kopen.”

dubbeltje op z’n kant

“Dit project is een dubbeltje op zijn kant. Iedereen voelt de gevolgen van deze onwezenlijke tijd, ook Kloen. We hopen dat onze Profi(j)terollekes vlot de deur zullen uitvliegen. We zijn de kopers en de deelnemende handelszaken nu al enorm dankbaar. Elk verkocht exemplaar helpt ons weer een stapje vooruit”, besluit Geert Deraeve.

De Profi(j)terollekes van vzw Kloen zijn te koop bij de deelnemende handelszaken en verenigingen en via de Kloen-vrijwilligers. Bestellen kan ook op info@kloen.be of op het nummer 0479 88 89 77.

Meer op www.kloen.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier