KLJ Ruiselede swingt 2020 in op Kille Winternacht

KLJ Ruiselede maakt zich op voor de Kille Winternacht op zaterdag 4 januari vanaf 21 uur in de sporthal aan de Tieltstraat. (foto RV)
Redactie KW

De KLJ maakt zich op voor hun jaarlijkse klassieker: de Kille Winternacht. Op zaterdag 4 januari gaan ze weer volledig uit de bol tijdens hun fuif in de sporthal aan de Tieltstraat.

De week voor Kerstmis leggen de tien bestuursleden van de KLJ de laatste hand aan de voorbereiding van hun jaarlijks kerstfeestje. Maar het is ook het moment voor de laatste briefing en verdeling van de opdrachten voor hun klassieker, de Kille Winternacht, de fuif die ondertussen een begrip geworden is in de brede regio.

druk in de weer

Luka Vanoverschelde, studente bachelor, tweede jaar Chinees, geeft wat details over het geesteskind van KLJ. “De Kille Winternacht grijpt dus plaats op zaterdag 4 januari vanaf 21 uur in de sporthal aan de Tieltstraat. Wie erbij wil zijn, betaalt 6 euro aan de ingang. AJ Beats en dj Avalon zorgen voor de muziek, De klank- en lichtsensatie is van Discovery.”

“Ieder jaar zijn de tien bestuursleden en zowat alle leden (een 60-tal) die dag en avond druk in de weer om alles vlot te laten verlopen. Het is ondertussen routine en de vlotte en efficiënte uitvoering van de vele taken zijn op die ervaring gestoeld. Toch is het helemaal geen sleur want ieder jaar proberen we ook een paar nieuwe elementen in te bouwen.”

“De fuif moet voor ons vooral supergezellig zijn en bovenal veilig en vreedzaam verlopen. Daarom zetten we maximaal in op veiligheid voor de bezoekers en ook voor de mensen die in de omgeving van de sporthal wonen. We willen echt niet vernemen dat in de buurt mooie kerstversieringen of tuintjes averij oplopen. De Landelijke Gilde levert stevige support en ook oudere ex-KLJ’ers doen de ronde, onopvallend en kordaat optredend als het moet. In de danstempel voorzien we nu ook ‘Bok-Champagne’ en Carlsberg 0% alcohol. Er worden ook brede hekkens geplaatst aan de private tuinen in de nabij straten. Op die manier willen we extra het risico op schade door zatte escapades beperken”, geeft Luka mee.

Begrip in de regio

De Kille Winternacht is, na twee decennia, een begrip in de brede regio en niet alleen voor de fuifgangers van KLJ. De eerste zaterdag van het nieuwe jaar: die staat met stip aangeduid in de agenda bij al wie er bij de start van het nieuwe jaar graag eens stevig tegenaan gaat. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier