KLJ organiseert spaghettiverkoop om toch opbrengsten te genereren

Rinus Vandewalle, Karel Blomme, Louis D’Hondt, Pieter-Jan Demarez en Romy Vandewalle hopen dat hun spaghettiverkoop een succes wordt.© CLY
Rinus Vandewalle, Karel Blomme, Louis D’Hondt, Pieter-Jan Demarez en Romy Vandewalle hopen dat hun spaghettiverkoop een succes wordt.© CLY
Redactie KW

De KLJ van Lendelede organiseert een grote paas-spaghettiverkoop. “Omdat we net als vorig jaar door de pandemie geen spaghetti-avond en Paasbal kunnen organiseren”, verduidelijkt Louis D’hondt van de KLJ Lendelede. “Met die verkoop willen we toch een beetje het financieel verlies in dit coronarampjaar verlichten.”

“Sinds de uitbraak van het coronavirus is ook ons sociaal leven en dat van onze KLJ-afdeling totaal veranderd”, zegt Louis D’hondt. “En het voorbije jaar was niet alleen sociaal maar ook financieel een rampjaar. Vorig jaar konden we onze spaghetti-avond en ons Paasbal niet laten plaatsvinden en dat betekende voor onze jeugdbeweging toch een ferm verlies aan inkomsten.”

“Vorig jaar hadden we nog vóór de corona-uitbraak alles voorbereid voor een groot zomerevenement ter gelegenheid van ons 90-jarig bestaan met op zaterdag een optreden van het Westvlams Gemiengeld Vintekoor, op zondag een eetfestijn met beenham en frieten en aansluitend een pikdorsercross. Maar ook dat moesten we jammer genoeg afgelasten. Alle voorbereidingen zijn dus voor niets geweest.”

“Er was gelukkig nog één lichtpuntje in dat voorbije coronajaar: eind juli konden we wel op kamp gaan naar Opwijk zodat we het KLJ-jaar toch in schoonheid konden afsluiten.”

Normale start

Het huidige werkjaar kon normaal starten. “Met een startactiviteit karten en bowlen. Dat was net vóór de tweede lockdown. En toen lag het KLJ-leven volledig stil tot begin februari. Vanaf dan deden we een 14-daagse activiteit voor de -18-jarigen in bubbels van 10 leden. Vorige week was er dan voor het eerst sinds lange tijd opnieuw een buitenactiviteit voor iedereen, in bubbels van 10, en dat deed heel veel deugd.”

De KLJ ging op zoek om toch iets te organiseren dat geld in het laatje zou brengen. “Het bestuur besliste dan maar een spaghettiverkoop te organiseren. We kunnen daarbij rekenen op de jonge Lendeleedse tapas- en broodjeszaak Tapabro uit de Stationsstraat 1a. We hopen op die manier toch een beetje het financiële verlies van het voorbije jaar te verlichten.”

“Ondertussen willen we de Lendeledenaren ook laten zien dat we als jeugdbeweging nog altijd bestaan en dat we ondanks deze moeilijke tijden de moed niet opgeven. Ik wil er wel nog aan toevoegen dat we in die coronaperiode wel financiële steun kregen van de gemeente.”

Sprankeltje hoop

De spaghetti kan je bestellen bij alle KLJ-leden, via een formulier op de KLJ-pagina op Facebook of door Romy Vandewalle te contacteren op 0495 31 08 00. Een portie voor een persoon kost 8 euro. Je kunt een of meerdere porties zelf afhalen in Tapabro of het aan huis laten leveren. Je moet de porties wel bestellen vóór 30 maart.

“Hopelijk wordt onze spaghettiverkoop een succes en we duimen er ook voor dat alles stilletjes weer normaal wordt. We hebben toch ook nog een sprankeltje hoop dat onze pikdorsercross dit jaar wel nog kan plaatsvinden.”

De KLJ Lendelede telt 58 leden. Karel Blomme is de voorzitter, Charlotte Jonckheere secretaris, Romy Vandewalle penningmeester, Thibaut en Gauthier D’hondt zijn promoverantwoordelijken en Justien Debussche, Robin Hanssens, Emmelien Vandemoortele, Pieter-Jan Demarrez, Maxim Lannoo en Louis D’hondt zijn bestuursleden. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.