KLJ Moorslede na 90 jaar nog steeds springlevend

In het nieuwe werkjaar van de KLJ staan de feestelijkheden rond de 90ste verjaardag centraal. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

De KLJ bestaat 90 jaar. Dat wordt de komende weken uitgebreid gevierd. Op 27 september organiseren de KLJ’ers een feestje in het jeugdhuis, op 12 oktober is er de jaarlijkse Prettige Pretfuif. Die is dit jaar aan haar 25ste editie toe. “We vieren een dubbele verjaardag.”

De KLJ is al jarenlang een vaste waarde binnen het Moorsleedse verenigingsleven. Dit jaar viert de KLJ, die haar lokaal heeft nabij het jeugdcentrum de 4Link, haar 90ste verjaardag. “Momenteel telt onze vereniging een 70-tal leden waarvan de helft jongens en de helft meisjes”, aldus Jari Vanhecke. Na enkele moeilijkere jaren waait er een nieuwe wind door de KLJ. De voorbije twee jaar mocht het bestuur telkens ruim tien nieuwe leden verwelkomen. “Iedereen vanaf 16 jaar is bij ons welkom. We vormen een heel goede bende en komen tweewekelijks samen in ons lokaal. Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten. Zo gaan we bijvoorbeeld paintballen, karten of houden we een gezellige filmavond”, aldus Bavo Vermeulen.

Preparty

Dit najaar staat de 90ste verjaardag van de KLJ centraal. Op vrijdag 27 september houdt de vereniging een eerste feestje in het jeugdhuis. “Een kleine preparty voor onze jaarlijkse Prettige Pretfuif”, licht Lander Pattyn toe. Die Prettige Pretfuif vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 oktober. De fuif is al aan haar 25ste editie toe. Feestplek is ook dit jaar de loods Deryckere – D’Hondt langs de Gentsestraat in Moorslede. “Enkele uren voor de fuif nodigen we onze oud-leden uit voor een verjaardagsreceptie”, licht het bestuur van de vereniging de plannen toe.

Mark With a K

De fuif zelf start om 21 uur. “Enkele jaren geleden mochten we telkens 1.400 fuifgangers verwelkomen. Vorig jaar nodigden we Markt With a K uit als dj. Het aantal aanwezigen steeg enorm. Uiteindelijk telden we 2.000 aanwezigen. Dat aantal hopen we dit jaar opnieuw te halen”, aldus Jari. Daarom nodigde de KLJ opnieuw Markt With a K uit. Hij brengt zijn goede vriend Mc Chucky mee. Ook dj Merlo, dj Vanathic en dj Laurens zullen hun beste kunnen tonen om van de verjaardagseditie van de Prettige Pretfuif één groot feest te maken.

De fuif start om 21 uur, de KLJ richt een vestiaire in en wie dat wenst kan aanschuiven aan een cocktailbar. Een toegangsticket kost 6 euro. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier