KLJ Gits start weer op na drie jaar pauze met 300 rode ballonnen

Wouter Damme, Bertl Verschaeve, Cerian Declerck, Daniëlle Goethals, Justine Myngheer en Ines Declercq starten samen de KLJ in Gits opnieuw op. Sarah Dewilde ontbrak voor de foto. © EV
Redactie KW

Na een pauze van drie jaar laat KLJ Gits opnieuw van zich horen. Een info-avond trok enkele enthousiastelingen aan om de jeugdbeweging na drie jaar terug op te starten. Het startschot wordt gegeven op vrijdag 2 oktober maar ter promotie werden zondagavond al 300 rode ballonnen opgehangen in het centrum van Gits.

Het was de voorbije jaren stil rond de KLJ in Gits. Op papier bestond de jeugdbeweging nog, maar er werden geen activiteiten meer georganiseerd en er waren ook geen leden meer. KLJ nationaal nam contact op met enkele oud-bestuursleden voor een doorstart. Bertl Verschaeve was daar één van: “Samen met Daniëlle Goethals, Wouter Damme en Ines Declercq zag ik het wel zitten om die heropstart mee te helpen ondersteunen. Wij waren de laatste bestuursleden toen de werking drie jaar geleden stopte door een tekort aan opvolging.” Er werd een info-avond georganiseerd en drie nieuwe bestuursleden werden aangetrokken. Cerian Declerck, Justine Myngheer en Sarah Dewilde zetten mee hun schouders onder het nieuwe KLJ-verhaal. Zo wordt de jeugdbeweging, die in 1928 opgericht werd, nieuw leven ingeblazen.

Startavond

Het startschot wordt gegeven op vrijdag 2 oktober. In het KLJ-lokaal op ‘t Chringhene wordt om 20 uur een startavond georganiseerd met toffe activiteiten voor 16-plussers. Intussen wil de KLJ ook van zich laten zien en horen. “Als promotiestunt hingen we zondagavond 300 rode ballonnen op in het centrum van Gits. In een deel van de ballonnen zit ook een flyer. Ons jaarthema is niet voor niks ‘Laat het knallen!'”, besluit Bertl. (EV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.