Klimaatmars in Oostende mag niet doorgaan

Redactie KW

Het aantal beschikbare politiemensen in de politiezone is onvoldoende om de mars ordentelijk te begeleiden en de veiligheid ervan te verzekeren.

“Dinsdagavond werden de politiediensten ervan op de hoogte gebracht dat alle beschikbare politiemensen ook op zondag eerstkomend naar Brussel moeten gaan, onder meer omwille van de Europese Top”, laat burgemeester Johan Vande Lanotte weten. “Daardoor is het aantal nog beschikbare politiemensen in de politiezone Oostende onvoldoende om de Klimaatmars ordentelijk te begeleiden en de veiligheid ervan te verzekeren. Tegelijkertijd moeten immers sowieso de gewone politiediensten minimaal verzekerd worden. In die omstandigheden is het niet mogelijk de geplande Klimaatbetoging van aanstaande zondag door te laten gaan. Ik betreur deze gang van zaken, maar heb geen andere keuze.”

De Klimaatmars, naar aanleiding van het begin van de Klimaatconferentie in Parijs, gaat niet door in de Franse hoofdstad door de recente aanslagen. Ook in Brussel kon de mars niet doorgaan en dan werd voor Oostende gekozen. Maar dat kan nu dus ook niet.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.