Kleutertjes met warm hart: Spes Nostra steunt Ronald McDonaldfonds

Onderschrift: Op de foto herkennen we dochter Marie-Lou (4 jaar), mama Kimberly Decottignies en zoontje Victor-Edouard (5 jaar). Ontbreken op de foto: Kleuterjuffen Annelien Catteeuw, Delphy Bourgois, Caroline Amerlynck, Isabelle Tytec, Papa David Vanhoutte en de oudste kinderen van het gezin. (foto TVK)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

VBS Spes Nostra kleuterschool schaart zich met de verschillende afdelingen achter een bijzonder project voor de Warmste Week. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonaldfonds dat zowel financiële als morele ondersteuning biedt aan gezinnen en kinderen die in een medisch moeilijke situatie verwikkeld zijn.

“We kozen voor het fonds omdat één van de ouders een kindje heeft met een aangeboren afwijking in het gezicht. Op die manier kunnen we steun bieden aan mensen die nauw verbonden zijn met onze school”, legt Annelien Catteeuw van de werkgroep Warmste Week uit VBS Spes Nostra kleuterschool uit.

“Toen onze zoon Victor-Edouard geboren werd, kregen we psychologische hulp en heel wat tips en tricks mee. Al sinds zijn geboorte wordt hij overspoeld met doktersbezoeken en diverse operaties. Het was voor ons als ouders een moeilijke periode om ons zoontje zoveel pijn te zien lijden en steeds opnieuw naar het ziekenhuis te moeten gaan”, vertelt mama Kimberly.

Operaties kosten handenvol geld

“Een korte tijd later leerden we het Ronald McDonald-kinderfonds kennen. Het fonds steunt gezinnen die deze dure operaties niet kunnen bekostigen. Tot nu moesten we er nog geen gebruik van maken maar heel veel gezinnen hebben dit geluk helaas niet. De logopedie, orthodontie en vele operaties kosten handenvol geld. Wie weet, moeten ook wij ooit nog gebruik maken van dit fonds. Ieder kind verdient immers een mooie glimlach.”

Het fonds komt niet enkel financieel tussen maar zorgt ook voor woningen in de nabijheid van ziekenhuizen waar ouders gebruik kunnen van maken. Op die manier wordt de afstand kleiner en kan het bezoek frequenter plaatsvinden.

“Aan de kleuters hebben we het project op een speelse manier voorgesteld en nu weten ze dat ze meehelpen sparen om een huis te bouwen. De kleuters maakten affiches om de actie bekend te maken”, verduidelijkt Annelien Catteeuw. De leerlingen bakken lekkere koekjes en knutselen leuke dingen, die in de verschillende afdelingen op school verkocht worden. “Op 18 december zullen we dan de opbrengst overhandigen aan Studio Brussel. We kijken er heel hard naar uit”, zeggen mama Kimberly en juf Annelien.

Meer info op https://www.facebook.com/vbsspesnostra.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier