https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leerlingen VBS Ettelgem haken en breien om bomen te versieren

De bomen kregen een warme trui door het harde werk van de kinderen.© LIN
De bomen kregen een warme trui door het harde werk van de kinderen.© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De leerlingen van de vrije basisschool, hun ouders en grootouders breiden en haakten zich de voorbije dagen uit de naad. Bedoeling was om de bomenrij voor de school op te fleuren met kleurrijke werkjes en zo warmte in het Ettelgemse dorpsbeeld te brengen.

“Enkele weken geleden vernamen we dat vzw Werkgroep Kern Ettelgem affiches verspreidde onder de inwoners. Bedoeling was op de affiche een tekening te maken, een gedicht of een boodschap te schrijven en die dan aan het venster te hangen”, vertelt kleuterjuf Gerlinde Declerck.

Warmte in het straatbeeld

“Ikzelf en mijn collega’s van de school vonden dit een fantastisch idee en wilden nog een stapje verder gaan om deze warme boodschap van solidariteit te visualiseren in het straatbeeld”, legt Gerlinde uit.

We deden een oproep bij onze ouders en grootouders om lapjes te breien of haken zodat we de bomen die voor ons schoolgebouw staan, van een warm jasje konden voorzien. Hierop spelden we straks nog affiches waarop de schoolkinderen tekeningen of boodschappen hebben.”

Dat iedereen zo enthousiast zou zijn over het project van de juffen Amber, Ellen en Gerlinde hadden ze in de vrije basisschool niet kunnen dromen.

“Onze kinderen breiden, haakten en maakten pompons. We hielpen hen hierbij over de middag in hun klasbubbel. En of ze het leuk vonden. Ook de leden van Kern Ettelgem sprongen op de kar en begonnen te breien en te haken.

Het breiwerk kon worden achtergelaten in ons boekenkastje voor de schoolpoort, zodat alles steeds coronaproof gebeurde”, legt Gerlinde Declerck nog uit.

Boodschap

“De achterliggende boodschap van ons projectje is tonen dat we er zijn voor elkaar, naar elkaar luisteren en elkaar steunen”, besluiten de juffen. (LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten