https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

VIDEO – Kleuters ontroeren Benny Scott met hun rockversie van ‘k en Brugge in m’n herte

Redactie KW

Na verschillende dagen plichtsbewust repeteren, filmen en acteren onder de deskundige leiding van kleuteronderwijzer Benjamin Van Daele, waren de kleuters van het Sint-Lodewijkscollege (afdeling Zandstraat) er enkele dagen geleden helemaal klaar voor.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

Het liveoptreden van hun rockversie van ‘k en Brugge in m’n Herte moest immers het muzikale hoogtepunt worden van hun kleuterjaren. Des te meer omdat niemand minder dan Benny Scott zelf naar de school kwam om hun prestatie te bewonderen. Vooraf hadden ze hem een filmpje bezorgd als voorsmaak van hun zang- en acteerprestatie.

“Geniaal”

“Toen ik het filmpje bekeek was ik ongelooflijk onder de indruk”, vertelt Benny Scott, die na het optreden van de kleuters duidelijk nog even moest bekomen van de emoties. “Ik kan me inbeelden dat het niet simpel is om het lied aan te leren en te zingen. Maar wat de kinderen en meester Benjamin ervan maakten is fantastisch. De gitaarsolo, de peuters die als echte rocksterren met een zonnebril op de neus rondlopen en die drummer… Geniale vondsten. Ik was echt ontroerd en kon mijn tranen moeilijk bedwingen .”

Ook directeur Dries De Rycke is onder de indruk van de rockversie van ‘k en Brugge in m’n Herte. “We weten al langer dat meester Benjamin een natuurtalent is die de kinderen kan stimuleren om muzikaal het beste van zichzelf te geven”, vertelt directeur De Rycke. “Het lied zelf is echter ook een kunstwerkje, want weinig dergelijke liederen zijn na 40 jaar nog steeds zo populair. Als Brugse school zijn we fier dat we ons steentje kunnen bijdragen om de muzikale creatie van Benny te promoten en terug onder de aandacht te brengen van de Bruggelingen. We mogen immers fier zijn op onze mooie stad. We verdienen dan ook een prachtig volkslied.”

YouTube

Benny Scott en zijn lieve echtgenote hadden voor alle kinderen nog een mooie verrassing meegebracht: een hele tas vol lekkere snoepjes. Een meer dan verdiende beloning, want hun rockversie van ‘k en Brugge in m’n Herte zal op YouTube nog heel vaak bekeken worden. (PDC)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.