https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

VIDEO – Kleuters OLVA Steenbrugge zingen ontroerend mooi ‘k En Brugge In M’n Herte

Redactie KW

Als binnenkort ‘k En Brugge In M’n Herte erkend wordt als officieel Brugs volkslied zullen de kleuters van OLVA Steenbrugge niet de minste moeite hebben om het lied in het Brugs dialect mee te zingen. Samen met directeur Peter Mergaert en kleuteronderwijzeressen Heidi Wallaeys en Lies Goudeseune oefenden de kleuters van de derde kleuterklassen de voorbije week heel plichtsbewust het lied van Benny Scott.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

Begeleid door de mandoline van de directeur en de gitaar van papa Peter Somers (en met een groot hart voor Brugge in de hand) zongen ze dinsdagnamiddag ontroerend mooi het toekomstige stadslied.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“We hebben echt niet lang getwijfeld om deel te nemen aan dit project. Muziek spelen is mijn passie en ik probeer dit op alle mogelijke manieren te delen met de kinderen”, opent Peter Mergaert. “We zijn het als school gewoon om regelmatig met de kinderen een muzikaal optreden te verzorgen. Op onze kerstconcerten hebben we ook al vaker dialectische kerstliedjes gezongen. Onze kinderen vonden het net daarom heel leuk om dit typisch Brugs liedje te zingen.”

Optreden in WZC

Juf Heidi voegt er nog aan toe dat het jammer is dat het mooie Brugse dialect nog maar zelden gesproken wordt. “Misschien moeten na de coronapandemie terug eens optreden in een woonzorgcentrum. We deden het vroeger al enkele keren en het was telkens een groot succes. Ik ben er zeker van dat de bewoners zouden heropleven bij het horen van dit lied.”

Juf Lies beaamt volmondig de woorden van haar collega en voegt er nog aan toe dat de kinderen veel plezier beleefden aan het aanleren van het lied. “We hebben het originele filmpje van k’ En Brugge In M’n Herte getoond aan de kinderen. De meeste kleuters herkenden alle plaatsen in de stad die in het lied bezongen worden door Benny Scott. Ook het schilderen en versieren van hun hart voor Brugge vonden ze supertof.”

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten