Kleuters gemeentelijke basisschool Zwevegem trouwen op Valentijn

De kleutertjes werden gepast aangekleed. © Ludo Ostijn
Redactie KW

De kleutertjes werden voor de gelegenheid in trouwkledij uitgedost en werden met een limousine naar het gemeentehuis gebracht.

Daar liet schepen Eliane Spincemaille de vijftien bengeltjes in de raadszaal in het huwelijk treden. De weergoden waren van de partij en alles was aanwezig zoals het een huwelijk betaamt. Van de aangepaste kledij tot de ringen en de bloemen. Juffen Darline Devos en Eva Defraeye maakten er hun werk van. Darline: “Vijf jaar geleden had ik zoiets al eens georganiseerd, maar niet zo grootschalig als nu. We zijn met het thema al enkele weken in de klas bezig. We hebben er spelletjes over gespeeld en activiteiten georganiseerd. De kindjes mochten zelf kiezen met wie ze wilden trouwen. Sindsdien zaten de koppeltjes bij elkaar in de klas.”

“Deze morgen was het een hectische bedoening. De kapster was aanwezig en de meisjes werden geschminkt”. De anders zo spraakzame Benoit Messiaen die Tia als zijn wettige echtgenote had gekozen, was zo overdonderd door de belangstelling op het gemeentehuis dat hij sprakeloos was. Juf Darline vertelde dan maar zelf dat het feest zou verdergaan op school, waar de koppeltjes getrakteerd werden op pizza. (DVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier