Kleuterklassen in Jonkershove gesloten, meer besmettingen in De Vleugels, 17 overlijdens in Groene Verte

In De Groene Verte zijn er al 17 overlijdens te betreuren.©KURT DESPLENTER BELGA
In De Groene Verte zijn er al 17 overlijdens te betreuren.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Sinds maandag 25 januari zijn de kleuterklassen in Jonkershove, een deelgemeente van Houthulst, volledig gesloten tot vrijdag 29 januari, omdat er drie kleuters positief testten. Er zijn ook meer besmettingen in De Vleugels in Klerken. In WZC De Groene Verte zijn er al 17 overlijdens.

In De Vleugels, de voorziening voor mensen met een beperking in Klerken, telt men deze week weer meer besmettingen. Vorige week was er een totaal van 28 besmettingen, op 27 januari zijn er 50 besmettingen waarvan 20 bewoners en 30 personeelsleden, waarvan een aantal met de Britse variant. “Nog deze week worden 800 personen getest, personeel en bewoners”, laat Frank De Smet, stafmedewerker communicatie en branding van De Vleugels weten.

17 overlijdens in Groene Verte

Bij WZC De Groene Verte telde men op 21 januari 62 besmette bewoners en 47 medewerkers. Vandaag zijn er 34 personeelsleden en 42 bewoners besmet. Vijf daarvan zijn in het ziekenhuis opgenomen, alsook 10 bewoners van de assistentiewoningen. “Er zijn jammer genoeg 17 overlijdens te betreuren”, aldus algemeen directeur WZC De Groene Verte Jurgen Duyck.

Op de gemeente Houthulst waren er vorige week 130 personen besmet, dat zijn er nu nog 75. “Er zijn ook nog 186 mensen in quarantaine, vorige week waren dat er nog 221”, meldt burgemeester Joris Hindryckx.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.