Kleuterafdeling De Berenboot in Ingelmunster krijgt er twee klasjes bij

Tegen 1 september 2021 hoopt de directie van de Onze-Lieve-Vrouwschool de twee nieuwe kleuterklasjes die men nu aan het bouwen is, in gebruik te kunnen nemen. Ook het speelterrein zal er anders uitzien.

Directeur Bruno Six bij de bouwwerken. (foto FODI)Onze-Lieve-Vrouwschool, De Berenboot © Regional

Maar liefst 15 jaar duurde het vooraleer de Onze-Lieve-Vrouwschool kon beginnen bouwen. Het duurde een hele tijd vooraleer de euro’s er waren.

Op de Onze-Lieve-Vrouwparochie komen er veel nieuwe woningen bij, waardoor er in de toekomst ongetwijfeld nog meer kleuters naar deze school zullen gaan. De huidige gebouwen van ‘De Berenboot’ zijn al een tijdje te klein. De investering voor de Prizma Basisschool Onze-Lieve-Vrouw, afdeling De Berenboot, bedraagt 673.000 euro.

“Dat bedrag omvat de bouw van twee nieuwe klassen, een nieuwe inkom en alle ramen worden vernieuwd. Er wordt eveneens centrale verwarming geïnstalleerd”, zegt directeur Bruno Six.

Wegneembare wand

“De nieuwe klassen worden tegen de vleugel aan de kant van de Brigandsstraat aangebouwd. Ze zullen uitgerust worden met een wegneembare wand, waardoor ze voor diverse doeleinden van pas gaan komen. We gingen ook na of er een verdieping bovenop de bestaande vleugel kon gebouwd worden, maar daar zijn de fundamenten niet sterk genoeg voor. Het is echter ook beter voor kleuters dat alles op het gelijkvloers gelegen is.”

Naast de huidige Berenboot was er nog voldoende plaats om uit te breiden.

Speeltuin

“Er komt een volledig vernieuwde speelplaats die overloopt in een speeltuin. Daarop gaan we ook een speelboot bouwen”, verklapt de directeur nog. De kleuterafdeling in de Gent-/Brigandsstraat en de lagere school in de Hendrik Consciencestraat kan men niet helemaal met elkaar verbinden, want er zit nog een stuk private grond tussen.

“Het is beter voor kleuters dat alles op het gelijkvloers gelegen is”

“Toch vloeit via het voetpad alles min of meer in elkaar over”, zegt de directeur. “Van aan dat voetpad komt er zelfs een nieuw toegangspad naar De Berenboot, met een hellend vlak, richting nieuwe inkom. Ook voor de leveranciers voor bijvoorbeeld de schoolmaaltijden zal dat heel handig zijn. En door de nieuwbouw komen er ook twee in- of uitgangen. Dat kan handig zijn wanneer corona ons blijft achtervolgen.”

De Onze-Lieve-Vrouwschool telt ongeveer 330 leerlingen. Bij de start van het volgende schooljaar zou de nieuwe accommodatie klaar moeten zijn. De aanleg van de speelplaats zal in fasen gebeuren, zodat de kleuters de hele tijd kunnen blijven spelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.