Kleuter uit Pollinkhove schittert als model

foto Pieter Clicteur
Redactie KW

Ten huize Wallyn-Vanhauwe hangen de supermarktpromoties ingekaderd tegen de muur. Het is papa Kurt en mama Annelien dan ook niet om de eigenlijke kortingen te doen, maar wel om het meisje dat op de foto’s staat: hun dochtertje Fem (5). Naast ballet is poseren de favoriete hobby van de kleuter.

Fem Wallyn. Onthoud die naam, want wie weet groeit dit meisje uit Pollinkhove later uit tot een topmodel. De kleuter van Vrije Basisschool De Zonnebloem ziet zo’n carrière in ieder geval wel zitten. “Toen we onlangs een grote affiche zagen van een ander kindermodel trok ze grote ogen en riep ze: ‘Dat wil ik ook!'”, vertelt haar mama Annelien Vanhauwe. “Dat was ook al zo toen we drie jaar geleden met ons gezin een kerstfotoshoot deden bij fotograaf Dries Decorte uit Alveringem. Hij had een foto uitvergroot in zijn etalage gehangen en toen moesten we daar altijd langs passeren omdat ze zichzelf wou bewonderen“, lacht ze.

Plopsaland en Aldi

Na die eerste ervaring volgde er twee jaar geleden nog een tweede shoot bij dezelfde fotograaf, als cadeau voor Fems derde verjaardag. “Dat was opnieuw een echte voltreffer. Daarom besloot ik te reageren op een Facebookoproep van Plopsaland, toen zij nieuwe foto’s nodig hadden voor hun website en brochures“, gaat Annelien verder. “Dat was heel leuk, want we mochten alle andere kindjes voorbijsteken en drie keer op dezelfde attractie zitten. We kregen ook de hele dag eten en drinken en vier gratis tickets”, vertelt Fem.

Fem is nog niet leerplichtig, maar we willen haar ook niet te veel van school houden

Op aanraden van een andere ouder die daar aanwezig was, schreven we haar in voor een modellenbureau“, vervolgt Annelien. “Ze raakte meteen geselecteerd voor een reclamefolder van Aldi, waarvoor we naar Gent afzakten. Ook daar fleurde ze helemaal op. Dat was haar eerste betaalde opdracht. Met die centen gingen we samen shoppen.”

Fem en haar mama zijn natuurlijk elkaars grootste fans. Dat zie je al doordat ze dezelfde schoenen dragen. “Fem is een echt meisje-meisje. Ze doet aan ballet, staat ‘s ochtends naast me aan de make-uptafel en we poseerden ook al met ons tweetjes voor de camera“, glundert Annelien. Ondertussen heeft zij haar dochter bij maar liefst drie bureaus ingeschreven. Toch wil ze er niet te ver in gaan, letterlijk dan. “Ze raakte al twee keer geselecteerd voor een shoot voor JBC, maar daarvoor moesten we om 8 uur ‘s ochtends in Houthalen-Helchteren staan. Geen haalbare kaart als je in de Westhoek woont”, sakkert ze. “Fem is nu nog niet leerplichtig, maar we willen haar ook niet te veel van school houden hiervoor.”

Kleuter uit Pollinkhove schittert als model

Geen kinderarbeid

Kurt en Annelien steunen hun dochtertje in haar prille modellencarrière, maar vinden het belangrijk dat het vrijblijvend blijft. “Voorlopig geniet ze er telkens van om al die kleren te mogen passen en dan achteraf de eindresultaten te zien. Heeft ze er eens geen zin in of vindt ze het plots niet meer leuk, dan zullen we haar uiteraard tot niks dwingen. Voor ons hoeft er niks en we stellen ons dan ook niet de vraag hoe ver ze het kan schoppen. Kinderarbeid is dit dan ook zeker niet, het is gewoon een bijzondere hobby”, klinkt het nog.

En ook Fem zelf blijft er nuchter bij. “Wat ik later wil worden? Dat weet ik nu nog niet. Maar gaan we nu eerst een foto maken?” Instructies heeft de kleuter daarbij alvast niet nodig. Uit zichzelf ondersteunt ze haar kin met haar handje en richt ze haar grote, donkere kijkers naar de lens, om daarna meteen een nieuwe pose aan te nemen.

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier