Kleurrijke muurschildering siert Tuinwijk

Het kunstwerk kreeg van de buurtbewoners de naam 'Patatje'. © WO
Redactie KW

In het kader van het zomerprogramma Boulevard Solar van de stad Menen maakte streetartkunstenaar Resto de voorbije week een muurschildering op de gevel van een woning langs de Tuinwijk 52 in Lauwe.

Na het Breugeltafereel in Rekkem is dit de tweede muurschilderij in een voorziene reeks in Groot-Menen.

Resto is een Gentse street artist die de laatste jaren al heel wat monumentale muurschilderijen maakte in tal van steden. Zijn creatie is nu ook te zien in Lauwe, de muurschilderij kan men het best bekijken vanaf het speelpleintje dat gelegen is aan de achterzijde van de Verrijzeniskerk.

Veelkleurig ontwerp

Resto maakte er een speciaal veelkleurig ontwerp van dat het karakter van het speelpleintje zowel letterlijk als figuurlijk in de verf zet en ook wel een beetje aanleunt bij de nieuwe kleurrijke huisstijl van de stad Menen.

Het kunstwerk kreeg van de buurtbewoners de naam ‘Patatje’. De muurschilderij van “Patatje” werd vrijdagmiddag afgewerkt en in het bijzijn van de kunstenaar voorgesteld.

Chiel Vandenberghe, directeur van CC De Steiger , meldde nog dat een derde muurschilderij in Menen zal komen, maar dat men ook nog altijd op zoek is naar mensen die hun gevel willen ter beschikking stellen om er een muurschilderij op aan te brengen. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier