Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle – Club

© BELGA
Redactie KW

Zondag staat Brugge opnieuw in het teken van de stadsderby in het voetbal. ‘De Vereniging’ Cercle Brugge bindt opnieuw de strijd aan met ‘grote broer’ Club Brugge voor de titel van ‘ploeg van’t stad’. De derby laat de gemoederen in Brugge altijd hoog opwaaien. Ook bij het Brugse schepencollege staat de derby met stip genoteerd in de agenda.


© BELGA

Franky Demon (schepen van Ruimtelijke Ordening, Huisvesting, Jeugd en Brugge Studentenstad)

2-3

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Schepen Franky Demon wil de derby voor geen geld missen.

“Mijn voorkeur gaat uit naar Club Brugge. Ik ben al van jongs af aan supporter van blauw-zwart. Toch ga ik ook regelmatig naar Cercle gaan kijken. Als Brugs schepen, vind ik dat ik Cercle ook wat moet steunen. Zondag verwacht ik mij aan een spannende wedstrijd. Ik denk dat Club net iets te sterk zal zijn en met 2-3 zal winnen. Los van de derby zou het ideale scenario zijn dat Club kampioen speelt en dat Cercle zich weet te redden en dus ook volgend jaar in eerste klasse speelt. Ik zal de wedstrijd samen met mijn zoontje in het stadion bijwonen. De derby wil ik voor geen geld missen. Toen mijn zoontje nog klein was, zaten we eens tussen de Cercle-supporters. Club scoorde een doelpunt en mijn zoontje sprong recht van vreugde tussen al de Cercle-fans. Die keken toch maar even raar.”

Frank Vandevoorde (schepen van Onderwijs, Brandweer en Gezondheid):

1-2

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Schepen Frank Vandevoorde is Club-supporter.

“Ik hoop dat Club wint. Ik ben altijd supporter van Club Brugge geweest. Ik hoop wel dat Cercle zich redt en in eerste klasse blijft. Het zou jammer zijn mochten we volgend jaar geen derby meer hebben. Ik verwacht wel een moeilijke wedstrijd voor Club. Cercle speelt altijd beter tegen Club Brugge. Toch verwacht ik dat Club met 1-2 zal winnen. Ik zal de match waarschijnlijk thuis vanuit mijn zetel bekijken. Ik herinner me nog goed dat ik de derby bijwoonde waarin Club met 10-0 won van ‘De Vereniging’. Een vriend van me, die fervent Cercle-supporter was, had me uitgenodigd. Toen het 4-0 was durfde hij niet meer kijken en draaide hij zich met zijn rug naar het veld. Ook de derby in 1992 die op 5-5 eindigde zal me bijblijven. Dat was een bijzonder spannende match.”

Hilde Decleer (schepen van Lokale Economie en Facilitair Beheer):

/

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Schepen Hilde Decleer gaat ook naar Jan Breydel.

“Voor mij maakt het niet echt uit wie wint. Voor beide ploegen is winnen belangrijk. Niet alleen voor het prestige van de derby maar vooral omdat Club Brugge eindelijk nog eens kampioen wil spelen en omdat Cercle Brugge de punten goed kan gebruiken in de degradatiestrijd. Voor mij mag de beste ploeg winnen. Ik ben het nog niet zeker, maar de kans is groot dat ik de wedstrijd zal bekijken in het Jan Breydelstadion.”

Martine Matthys (schepen van Bevolking, Burgerlijke Stand, Seniorenparticipatie en Personen met een beperking)

/

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Schepen Martine Matthys heeft geen voorkeur.

“Ik supporter voor Brugge, waarmee ik bedoel dat ik geen voorkeur heb voor één van de twee clubs. Ik ben schepen van personen met een beperking en beide clubs zijn sociaal geëngageerd. Voor mij mag de wedstrijd dus gerust op een gelijkspel eindigen. Van thuis uit waren ze nochtans allemaal voor de Club. Ik zal de wedstrijd niet bekijken maar ik zal de tussenstand wel via het internet volgen.”

Renaat Landuyt (Burgemeester)

1-2

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Burgemeester Renaat Landuyt hoopt op een gelijkspel.

“Ik supporter voor beide ploegen dus ik ben zondag neutraal. Ik hoop dan ook dat de wedstrijd op een gelijkspel zal eindigen, maar als de verhoudingen een beetje gerespecteerd worden, denk ik toch dat Club Brugge met 1-2 zal winnen. Ik zal de wedstrijd in het stadion bijwonen aangezien er voorafgaand de nieuwjaarsreceptie van het havenpersoneel is. Ik zal alleszins in alle omstandigheden rustig op mijn stoeltje blijven zitten. In een van de vorige derby’s sprong ik recht op het verkeerde moment en dat namen sommigen me nogal kwalijk.”

Boudewijn Laloo (schepen van Financiën en Stadseigendommen)

/

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Schepen Boudewijn Laloo met Cercle-boegbeeld Jules Verriest.

“Ik ben Cercle-supporter, aangezien ik nog bij de jeugd van groen-zwart speelde en dus hoop dat ze zondag kunnen stunten tegen Club Brugge. Cercle is de underdog, dus met een gelijkspel zou ik al tevreden zijn. Een overwinning voor groen-zwart zou natuurlijk nog veel mooier zijn. Ik ga zondag in het stadion kijken. Aangezien het stadion stadseigendom is en ik schepen van stadseigendommen ben, voel ik me er dan ook uitstekend thuis. Ik scoorde ooit nog tegen Club Brugge toen ik nog in de jeugd van Cercle speelde, maar mijn kleinkinderen zijn jammer genoeg maar weinig onder de indruk als ik dat vertel. Op de foto ziet u mij met Cercle-boegbeeld Jules Verriest op de nieuwjaarsreceptie van Cercle dit jaar.”

Dirk De fauw (schepen van Welzijn, Diversiteit en Noord-zuidbeleid, tevens OCMW-voorzitter)

1-2

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Schepen Dirk De fauw heeft geen specifieke voorkeur.

“Ik heb geen specifieke voorkeur. Ik heb sympathie voor Club omdat ze het mooiere voetbal brengen maar heb ook sympathie voor Cercle omwille van hun inzet en vechtlust. Ik denk wel dat Club het nipt zal halen met 1-2. Ik ga de wedstrijd in het stadion bekijken. Ik zal me in het zwart kleden aangezien ik vroeger kritiek kreeg dat ik te vaak blauwe hemden aanhad. Nochtans vind ik me daar gewoon goed mee staan. Daar steekt geen betekenis achter.”

Annick Lambrecht (schepen van Mobiliteit, Energie, Sport en Evenementenbeleid)

1-2

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Schepen Annick Lambrecht blijft neutraal tijdens de derby.

“Aangezien ik schepen van Sport ben, supporter ik voor beide ploegen. Ik ben vooral trots dat wij twee ploegen in eerste klasse hebben. Ik hoop op veel doelpunten maar denk dat Club met 1-2 zal winnen. Ik ga in het stadion kijken met mijn vader die hevig Club-supporter is. Ik zal wel op mijn kledij moeten letten. Ik had ooit een groen jasje aan maar daar kwam veel commentaar op.”

Jos Demarest (schepen van Personeelsbeleid, Tewerkstellingsbeleid en Sociale Economie)

1-2

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Schepen Jos Demarest draagt een neutrale zwarte sjaal tijdens de derby.

“Ik ben niet speciaal supporter van één van beide ploegen, maar ik ga wel regelmatig naar Club Brugge kijken. Ik verwacht een spannende wedstrijd en denk dat Club Brugge het haalt met 1-2. Ik zal echter niet aanwezig zijn op de derby en ook niet kijken op tv. Op mijn selfie draag ik een zwarte sjaal omdat zwart in beide clubkleuren aanwezig is.”

Mieke Hoste (schepen van Leefmilieu, Dierenwelzijn, Sociaal-Culturele Verenigingen, Toeristische Organisaties en Zeebrugge-Bad)

1-2

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club

Mieke Hoste is al jaren een trouwe Club-supporter.

“Ik ben al jarenlang trouwe Club-fan en ga om de twee weken naar de wedstrijd gaan kijken. Dit weekend ga ik dus zoals gewoonte de wedstrijd vanuit vak 312 live mee volgen. Ik hoop ten zeerste dat we dit jaar eindelijk nog eens een prijs pakken. Wij dromen van de titel, maar Cercle zit ook nog steeds bij de laatste vier in de beker van België. Als Club Brugge de vorm van de laatste weken aanhoudt, zie ik het op 1-3 eindigen, maar ik gok op 1-2. Vorig jaar was ik enorm teleurgesteld, toen Cercle won met 2-0. Ze creëerden twee kansen en het was tweemaal raak. Toch zou ik graag hebben dat Cercle in eerste blijft. Zo’n stadsderby blijft nog altijd iets bijzonder.”

Philip Pierins (schepen van Openbare Werken, Stadsreiniging en Groen)

1-3

Kleur bekennen : de pronostiek van het Brugse stadsbestuur voor de derby Cercle - Club


“Kiezen vind ik altijd moeilijk. Ik heb evenveel vrienden die voor Club als voor Cercle zijn en wil met een keuze niemand tegen de borst stoten. Dat is hetzelfde als je me vraagt : ben je voor blond of voor bruin haar… Maar als ik diep in mijn hart laat kijken, moet ik toegeven dat ik supporter voor Club Brugge. Maar ik wens beide ploegen alle succes toe en hoop dat de beker straks – we hebben sowieso één Brugse club in de bekerfinale – naar onze stad komt. Voor zondag – ik zal de match volgen in het stadion – geef ik het voordeel aan Club Brugge en pronostikeer ik 1-3 in het voordeel van blauw-zwart. Maar de beker is een heel ander verhaal. Daarin kan Cercle Brugge altijd iets meer en heeft het een mooie traditie in opgebouwd.”

(DS/BD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.