Klets 4 Life ten voordele van Mariënstede in Dadizele

Redactie KW

In het kader van de StuBru-actie Music for Life zetten Nicolas Verlinde en Gertjan Hovaere de actie Klets 4 Life op poten waarbij Kletsbier verkocht wordt ten voordele van Mariënstede.

Klets 4 Life werd voorgesteld door van links naar rechts brouwer Brecht Dumoulin, de initiatiefnemers Gert Jan Hovaere en Nicolas Verlinde, wij zien verder bewoners Pieter Viaene en Jesse Gheysen, begeleidster Marisa Salembier en directeur Lieven Detavernier van Mariënstede. (Foto Jan Stragier)

“De vzw Mariënstede leek ons best geschikt voor onze aandacht en steun omwille van hun intensief werk voor volwassenen met een beperking. Wij koppelden de actie meteen aan de verkoop van een typisch Moorsleeds streekproduct, het Kletsbier van de Slypse brouwerij Bier & Karakter. Wij vonden het een goed idee om pakketten Kletsbier samen te stellen en te koop aan te bieden in deze eindejaarsperiode.”

Recent voegde de brouwerij ook een bruin Kletsbier toe aan het blonde bier dat al een tijd op de markt is. “Er worden drie pakketten voorzien”, zegt Gertjan Hovaere. Het proeverijpakket bevat twee flessen van 0,33 l blond Kletsbier van 8° of bruin van 6,5° naar keuze en kost 5 euro. In het fijnproeverspakket steekt er één fles bier van 0,75 l blond of bruin naar keuze, plus een bierglas Kletsbier voor 10 euro. Het doorzetterspakket bestaat uit 6 flesjes van 0,33 l blond of bruin naar keuze en kost 15 euro.”

Er wordt ook een degustatiemoment voorzien in de drankenhandel Vandekerckhove in Moorslede op zaterdag 27 december vanaf 12.30 uur. Van elke Klets die daar verkocht wordt, gaat een deel naar de actie. “Als je graag het project wil steunen, gewoon zin hebt in een lekker biertje of nog op zoek bent naar een origineel geschenk, moet je ons maar contacteren. Er kan besteld worden tot 6 januari en er wordt aan huis geleverd.”

Bestellen kan via nicolas_verlinde@hotmail.com (0479 62 31 44) of gerte_jan@msn.com of 0472 90 83 19.

(RBD-foto Jan Stragier)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 19 december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.