Kleinzoon laatste Zerkegemse burgemeester pakt uit met paashaasvoortuin in Jabbeke

Geert Deruyter kocht ook al verlichting aan voor Halloween en de kerstperiode. (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Geert Deruyter kocht ook al verlichting aan voor Halloween en de kerstperiode. (Foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

De Jabbeekse wedstrijd rond sfeerverlichting met kerstmis inspireerde Geert Deruyter (46) om zijn voortuin langs de Gistelse Steenweg om te toveren tot een bij valavond feeërieke voortuin met verlichte paashazen. Geert Deruyter is de kleinzoon van Alfons Cooleman, de laatste burgemeester van deelgemeente Zerkegem.

Zeven jaar terug verhuisde hij met partner Linda Schraepen naar een nieuwbouwwoning langs de Gistelse Steenweg. “We deden mee aan de oproep van de gemeente om meer sfeer te scheppen door te investeren in kerstverlichting. Maar dat inspireerde me meteen om ook tijdens andere gelegenheden de voortuin aan te kleden”, legt Geert uit.

“Mijn vrouw binnen, ik buiten”, omschrijft hij de taakverdeling bij de sfeerschepping in het gezin. “Ik heb al reuzegrote kersverlichting aangeschaft, maar deze gaat dus nog een half jaartje ‘opgesloten’ blijven”, knipoogt hij.

“Voor de paasverlichting heb ik een vijftal verlichte paashazen geïnstalleerd begin deze week. Van wanneer de duisternis intreedt, steek ik de verlichting aan. Het is voor ons leuk, maar we willen met dit vrolijk beeld ook de passanten een hart onder de riem steken. Mensen stoppen reeds om een foto te nemen van het schouwspel.”

Club kampioen

Ook met Halloween en andere evenementen wil de steward van Club Brugge zijn voortuin aanpakken om uit te pakken. Als Club kampioen speelt, zal hij het houden bij een bescheidener feestje. “Ik mis het voetbal. Als steward ben ik dit voetbalseizoen nog maar ingezet bij drie matchen. Nu hebben ze immers maar een dertigtal stewards nodig.”

(PA)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.