Kleinkunstfestival Wijkwerking Hazegras verwelkomt 800 muziekfans in Oostende

Willem in concert, ook via TV. © FRO
Redactie KW

Na een geslaagd optreden ‘Met Stan op de schoot’ van Stan Van Samang op vrijdagavond, het nationaal muziekfestival NMBS en een reuze barbecue op zaterdag, mocht de Wijkwerking Hazegras meer dan 800 muziekfans verwelkomen in de feesttent voor het twaalfde Kleinkunstfestival. De spits werd voor de elfde keer afgebeten door Willem Vermandere. En hoe?

De zingende poëet uit de Westhoek zong en speelde 90 minuten lang, de hele tent plat. Bij sommige liedjes en rijmpjes was het muisstil, bij andere nummers laaide het enthousiasme op bij jong en minder jong. De echte fans genoten, ook via vier grote TV-schermen, met volle teugen, applaudisseerden bij het liedje ‘In 2040 ben ik 100’ en zongen uit volle borst mee met de afsluitende hits ‘Blanche en zijn Peird’ en ‘Loat mie moa lopen langs de stroate’. Willem en zijn trouwe muzikanten kregen een staande ovatie en als dank werden de fans nog getrakteerd op een leuke, muzikale uitsmijter. Muziek van Willem, zo eenvoudig en toch zo mooi!

Jonge en oudere fans van Willem.
Jonge en oudere fans van Willem.© FRO

Na Willem volgden nog optredens van Meermens, Buurman, Augustijn en Rick De Leeuw. Buiten viel de regen soms met bakken uit de hemel. Binnen in de tent waanden de fans zich af en toe, in de zevende hemel, een hemel vol aangename muziek.

(FRO)