Kleinhandelszone Esenweg bijna volzet

Met nog amper twee leegstaande handelspanden krijgt de kleinhandelszone langs de Esenweg in Diksmuide stilaan vorm. Lidl opent half februari en tegen de zomer moeten Bel & Bo en Action afgewerkt zijn.

Burgemeester Lies Laridon aan het nieuwe gebouw van Lidl en de weg die straks de kleinhandelszone verbindt met de nieuwe stationsparking. (foto ACK)

“Op woensdag 19 februari opent Lidl een nieuw filiaal aan de Esenweg”, laat Isabelle Colbrandt van Lidl weten. “We verhuizen vanuit de Vaartstraat omdat we aan de Esenweg een grotere en modernere winkel kunnen openen. Het nieuwe filiaal zal 1.330 m2 groot zijn wat het winkelen veel aangenamer zal maken. Er zijn ook veel meer parkeerplaatsen. Het personeel verhuist mee en er kunnen nog een 10-tal extra collega’s bij, vooral voor de piekmomenten zoals feestdagen. Voor het personeel zal het een veel aangenamere werkplaats zijn met bijvoorbeeld een ontspanningsruimte. Het assortiment van dit nieuwe filiaal zal uitgebreider zijn en het is ook een pluspunt dat hier meerdere winkels bij elkaar te vinden zijn”, somt Isabelle Colbrandt nog enkele voordelen van de nieuwe locatie op.

Ook Bel&Bo, dat nu een filiaal heeft in het Polderpand, verhuist naar de nieuwe site. “Sinds vorig jaar heeft Bel&Bo een nieuw concept gelanceerd, dat stelselmatig uitgerold wordt in al zijn vestigingen”, vertelt Lode Benoit, coo van Bel&Bo – Fabrimode NV.

Aangenamer shoppen

“De bestaande winkel in Diksmuide kwam hiervoor helaas niet in aanmerking, wegens de te kleine beschikbare oppervlakte. Ook het feit dat er onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn, had geen positieve invloed op de omzet. Toen Bel&Bo de mogelijkheid kreeg om te verhuizen naar een nieuw en groter pand, met ruime parking, was de beslissing snel genomen. De aanwezigheid van Action en Lidl op de site maakt het alleen maar nóg aantrekkelijker. Onze klant zal , als alles verloopt zoals gepland, vanaf het najaar veel aangenamer kunnen shoppen op de nieuwe site en dit met het bekende vertrouwde gevoel, want ons bestaande Bel&Bo-team verhuist mee.”

Nieuwkomer in Diksmuide is Action, een non-food-discountwinkelketen van Nederlandse oorsprong . Het bedrijf is eigendom van de Britse investeringsmaatschappij 3i, terwijl het hoofdkantoor nog steeds in Nederland is. Bij Action werd niemand bereid gevonden uitleg over deze nieuwe vestiging te geven.

Verbindingsweg

Nog maar twee plaatsen kunnen worden ingenomen. “Het gaat inderdaad snel”, weet Daan Ver Eecke van ION. “We zitten nu aan de onderhandelingstafel met nog twee retailers in de branche non-food. Tegen de zomer moeten de vijf handelspanden afgewerkt zijn. Nog in februari starten de werken aan de bouw van de vier andere gebouwen en tegen september dit jaar moet de kleinhandelszone helemaal afgewerkt zijn. Het is duidelijk dat retailers interesse hebben voor Diksmuide en wij zijn heel tevreden dat de verhuur zo vlot gaat.”

Burgemeester Lies Laridon geeft nog mee dat er een verbindingsweg komt tussen de nieuwe parking van het station en de parking van het nieuwe kleinhandelscentrum en dat er groen wordt aangelegd, niet alleen voor het uitzicht, maar ook als opvang van het water. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.