Kleine C. (6) overspoeld met honderden verjaardagskaartjes na emotionele oproep

Woensdag vierde C. zijn zesde verjaardag. Dankzij de vele honderden kaartjes en cadeautjes werd het een dag om niet meer te vergeten.©Juanmonino Getty Images
Woensdag vierde C. zijn zesde verjaardag. Dankzij de vele honderden kaartjes en cadeautjes werd het een dag om niet meer te vergeten.©Juanmonino Getty Images
Olaf Verhaeghe

Het verhaal van de 46-jarige Deborah* en haar zoontje C. greep heel wat KW-lezers bij de keel. Het jongetje werd woensdag, op zijn zesde verjaardag, overspoeld met honderden kaartjes en cadeautjes. Pretpark Bellewaerde nodigde C. en zijn vriendjes van leefgroep zelfs uit met gratis tickets. “Ik had nooit durven dromen dat er nog zoveel mooie mensen bestaan”, zegt Deborah. “De lieve boodschappen hebben mij en C. enorm ontroerd.”

Het was een bijzonder emotionele oproep, vorige week in De Krant van West-Vlaanderen. De 46–jarige Deborah riep vanuit de Brugse gevangenis op om haar zoontje die woensdag zes jaar werd en in een instelling verblijft, te verrassen met verjaardagskaartjes . “Eigenlijk heeft C. niemand. Niemand behalve mij”, getuigde de mama van C. “Alleen kan ik er door alle omstandigheden niet voor hem zijn zoals ik dat als mama zou willen. De laatste 3,5 jaar waren voor mij én voor hem een hel.”

Fotoshoot en Bellewaerde

Die oproep werd door jullie, onze lezers, massaal beantwoord. Meer dan 400 mensen stuurden een kaartje of cadeautje voor C. naar zijn psychotherapeute. Dat hij woensdagnamiddag samen met zijn mama kon spenderen, maakte zijn zesde verjaardag helemaal af. “De brievenbus was te klein de voorbije dagen”, glimlacht Karen Devriendt, de psychotherapeute van C. “Dinsdag kwam de postbode al met een hele bak vol en ook woensdagochtend kwamen er nog ontzettend veel bij. In totaal zijn we gestrand op 404 verjaardagskaartjes.”

“Het was heel, heel mooi vandaag”, zegt de geëmotioneerde mama van de jongen van zes. “Ik had dit helemaal niet verwacht en had nooit durven dromen dat er nog zoveel mooie mensen bestaan. Vooral de bezorgdheid van mensen was mateloos mooi. Die lieve boodschappen die mensen ons schreven, hebben mij en C. enorm ontroerd.”

 © Regional
© Regional

De hele namiddag stond dan ook in het teken van het openen van de kaartjes – heel vaak met paarden – en de cadeautjes. “Hij had geen tijd om te eten”, glimlacht Deborah. “Op een stukje taart na dan. Ik heb alle tekstjes aan hem voorgelezen, daar stond hij op. Een hobbyfotografe had ons via Karen ook gecontacteerd voor een fotoshoot van ons samen vannamiddag. En vanuit Bellewaerde zijn gratis tickets aangekomen voor C. en zijn leefgroep in de instelling. Ik ben zo zo dankbaar. Er zijn toch nog zoveel mensen die om een kind geven.”

Terugschrijven

Dat C. vanavond in zijn leefgroep kan vertellen over zijn dag is voor Deborah het mooiste geschenk. “Vandaag stond hij volledig in het centrum van de belangstelling. Dat mensen hem waarderen, tonen dat ze aan hem denken, doet hem zichtbaar deugd. Maar ook ik heb er van genoten. Ondanks de moeilijke situatie waarin we nog altijd zitten, was dit een dag die ik altijd zal meedragen.”

Deborah wil dan ook iedereen die iets stuurde, uitdrukkelijk bedanken. “Alle mensen die een tegenadres schreven op hun kaartje of cadeautje, willen we later proberen terug te schrijven. Daar sta ik op”, zegt ze. “Ontzettend, ongelooflijk hard bedankt iedereen.”

* Deborah is niet de echte naam van de betrokken vrouw. Haar identiteit is bekend bij de redactie. De echte naam van haar zoontje werd ook afgekort tot C.

Wie alsnog een kaartje wil sturen, kan dat doen naar Karen Devriendt, zijn psychotherapeute, op het adres De Patine 81 in 8980 Zonnebeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier