Kleine brand in station Menen

© (Foto CL)
Redactie KW

Dankzij een snelle interventie van de brandweer kon zaterdag een drama worden vermeden in het station van Menen.

Het waren reizigers die de trein in het station verlieten, die letterlijk en figuurlijk onraad roken. “Er hing een stevige brandgeur rond het station maar pas toen we de stationsruimte zelf zagen, wisten we hoe laat het was. De volledige zaal was gevuld met een dikke rook dus we besloten om onmiddellijk de hulpdiensten te bellen”, aldus een van de getuigen.

Een ploeg van de spuitgasten was nagenoeg meteen ter plaatse en kon merken dat de brandhaard zich rond 1 van de 2 vuilnisbakken in het station situeerde. “De brandhaard zelf was erg snel onder controle“, laat de officier ons weten. “Enkel het verluchten van het gebouw kan al snel nog een uur duren”.

Naar de oorzaak van de brand heeft de brandweer het raden, al zijn er enkele stevige vermoedens. “Het gebouw hier is eigenlijk verlaten. Hier is doorheen de dag niemand, mensen kunnen hier enkel zitten en beschutting zoeken voor het weer” vult de officier nog aan. “Eigenlijk is het hier verboden om te roken maar wanneer je ziet dat het hier vol ligt met peuken, dan is het niet uit te sluiten dat het gaat om een smeulende sigaret of iemand die bewust de vuilnisbak in brand heeft gestoken. Wat het ook is, mochten de getuigen ons niet gebeld hebben, dan was er nu naar alle waarschijnlijkheid geen station meer”.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier