Kleindochter van Think Pink-oprichtster laat haar knippen voor actie ‘Geef om Haar’

Tilly met haar mama en grootmoeder . © SR
Redactie KW

De zevenjarige Tilly Vanhessche uit Assebroek liet vrijdagnamiddag dertig centimeter van haar haar knippen in de GO basisschool De Tandem in Sint-Kruis. Het meisje nam het initiatief als kleindochter van de oprichtster van Think Pink Heidi Vansevenant.

Tilly wou daarmee haar steentje bijdragen en liet het haar extra lang groeien zodat haar grootmoeder vrijdag een stuk van dertig centimeter kon afknippen. Haar mama Lieselot Ghesquière zorgde voor de juiste coupe. Op school werden nog mama’s, leerlingen en leerkrachten opgeroepen om ook dertig centimeter te laten afknippen. Tilly is nog maar zeven maar beseft al wat kanker is.

“Het is een bijzonder erge ziekte waarvan je kan sterven maar ook van kan genezen”, vertelt Tilly, die er op wijst dat ze nog te klein was toen haar grootmoeder geconfronteerd werd met kanker. Met de actie Geef om Haar worden jaarlijks dames opgeroepen een flink stuk van hun haar af te staan. Daarmee worden onder meer pruiken gemaakt voor dames bij wie het haar uitvalt na de chemo. Reeds vijfduizend dames hebben sinds de start in 2008 daar gebruik van gemaakt.

(SR/foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier