Klein gaslek in voortuin in Bulskamp na graafwerken

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

Bij graafwerken in een voortuin in de Bulskampstraat in Bulskamp nabij Veurne ontstond dinsdag in de voormiddag een gaslek. Gevaar voor de omgeving was er niet en alles was snel onder controle.

Bij verbouwingen van een woning in de Bulskampstraat ging het rond 9.45 uur even verkeerd. Een aannemer was in de voortuin sleuven aan het delven met een kleine graafmachine toen hij plots een gasleiding mee had. De man legde de werken meteen stil en verwittigde de hulpdiensten. De politie van Spoorkin kwam net als de brandweer van Veurne ter plaatse die op hun beurt nutsmaatschappij Fluvius verwittigden.

“Het ging om een lagedrukgasleiding in een voortuin en gevaar voor de omgeving was er niet”, zegt brandweerkapitein Rik Breem. “Er moest dus niemand geëvacueerd worden. De metingen bleven altijd laag. Een arbeider van Fluvius plaatste een stop op de gasleiding waarna de aannemer een werkput groef zodat de man van Fluvius de buizen weer aan elkaar kon koppelen.” De brandweer kon na 45 minuten terugkeren naar de kazerne. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.