Klein dorp zet grote talenten in de kijker

De organisatoren van Warm Kooigem met vooraan bij de kerstboom initiatiefnemers Luc Scharre en Marnic Sabbe. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De plaatselijke vrijwilligers en verenigingen van Kooigem slaan de handen in elkaar om met lokaal talent een onvergetelijk concert te verzorgen in de Sint-Laurentiuskerk. Na het Warm Kooigem-concert kan er nagepraat worden in een Warm Café in het Kastanjehuis.

“Actrice Leen Dendievel is van Kooigem afkomstig. Zij is meter van de Vlaamse Parkinson Liga en vertelde ons tijdens een interview voor de dorpskrant dat ze een vrijwillige bijdrage vraagt voor dit goed doel als iemand met haar op de foto wil”, vertelt Luc Scharre. “Dat geld zal ze naar Kortrijk brengen ter gelegenheid van De Warmste Week. Wij willen onze vroegere dorpsgenote steunen met haar actie en zetten Warm Kooigem op poten.”

Luc nam samen met Marnic Sabbe het initiatief. Verschillende vrijwilligers en verenigingen werken mee. Zo zijn er mensen van de wielerclub, de Big Band, de Kooigemse volksfeesten, school, oudercomité van de school, Gezellig Kooigem, Gezinsbond, LPP (Lokale Pastorale Ploeg), beheerscomité, Pleintje, buurtcomité De Landweg, de culturele werkgroep en Tuinhier.

Ook Leen komt

Op zaterdag 14 december is er om 17 uur een concert van 1 uur en 15 minuten in de Sint-Laurentiuskerk in Kooigem. Herwig De Praitere, directeur van de plaatselijke gemeenteschool, speelt Vlaamse doedelzak en zal met het concert starten. Ook Vado, een duo dat bestaat uit Elke Soenen en haar vader Paul, zingt enkele nummers. De Kooigemse Big Band tekent eveneens present voor een deel uit het repertoire. Meester Pieter van het zesde leerjaar ging in de school op zoek naar kinderen met muzikale talenten en oefende met zes kinderen, die ook een stuk van het concert brengen.

Lut Moreels, ondervoorzitter van de Parkinson Liga, komt ook naar Kooigem om de doelstelling van de liga te duiden. Verder beloofde ook Leen Dendievel zelf om aanwezig te zijn. Zij zal dan het bedrag op kerstavond overhandigen.

De Kooigemnaren doen na het concert voort met hun Warm Café. Er zullen verschillende dranken te verkrijgen zijn en Tom Vandeweghe maakt gehaktballetjes met tomatensaus en puree om te verkopen voor het goede doel. (EDB)