Kleiduifschieten in Beveren

De inrichters van het kleiduifschieten met links Jordi Claeys en rechts Thomas Wenes, zij hopen op een mooi nieuw vervolg van het succes uit de voorbije jaren. © Foto HH
Redactie KW

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus wordt er in Beveren een kleiduifschieting georganiseerd. Place to be is de boerderij van Patrick Claeys in de Hooistraat in Beveren. De tweedaagse wordt ondertussen al voor de twaalfde keer georganiseerd.

De organisatoren van het evenement zijn Jacques Decancq, Patrick Claeys en Paul Marcus. Net zoals de afgelopen jaren, rekenen ze opnieuw op een uitgebreid deelnemersveld. In onze regio is kleiduifschieten niet zo evident, je hebt er immers veel open ruimte voor nodig. Het is een humaan alternatief voor de jacht op vliegend wilde zoals eenden, hoenders, duiven, enz. Kleiduifschieten, ook ‘skeet’ genaamd, is een sport die beoefend wordt op een groot open veld. Het is de bedoeling om met een jachtgeweer kleine bordjes in de lucht neer te halen met staalhagel.

Tweedaagse happening

“Dankzij de mond-tot-mondreclame zien wij ieder jaar een aangroei van schutters”, vertelt Patrick Claeys. “Vanuit heel Vlaanderen komen schutters naar Beveren afgezakt. In het verleden hebben wij al enkele Belgische kampioenen mogen begroeten. Om het schieten milieuvriendelijk te houden, is men verplicht staalhagel te gebruiken van maximum 28 gram. De schutters moeten ook een bewijs van goed zedelijk gedrag kunnen voorleggen bij de inschrijving of over een sportschutterslicentie beschikken. Voor de licentiehouders zijn er stempels voorzien. Wij, als inrichters, hebben gezorgd voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Dit voor zowel de schutters als de toeschouwers.”

“We hebben de goedkeuring van de provincie en de toeschouwers nemen plaats op een veilige afstand achter de afsluitingen. Voor ons primeert de sport, vandaar de kleine natura prijzen.”

Afspraak op zaterdag 29 en zondag 30 augustus van 13 tot 20.15 uur in de Hooistraat.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier