Kledingzaak ChickaPow in Veurne voor 8.000 euro opgelicht

De dader, een 28-jarige vrouw uit Tienen, riskeert een zware werkstraf. De vrouw lijdt aan oniomanie, beter bekend als koopverslaving, en kon de torenhoge rekeningen niet betalen.

© belga

De strafzaak werd dinsdagmorgen gepleit op de Veurnse rechtbank. “De vrouw deed via het internet grote bestellingen van kledij, schoenen en tal van mode-accessoires. Initieel betaalde ze een deeltje van de rekening om ervoor te zorgen dat de volgende aankopen verstuurd zouden worden. Daarna begon ze echter valse overschrijvingsbewijzen over te maken. De vrouw had immers geen geld meer op haar rekeningen en wist dat maar al te goed. Ze lijdt aan oniomanie”, sprak de procureur op het proces. Het openbaar ministerie vorderde een werkstraf van 150 uur.

Volgens de advocaat van beklaagde U.S. moeten de feiten worden gezien in hun context. “Mijn cliënte kende een zeer moeilijke periode door een zwaar ongeluk in 2017. Er volgde een lange revalidatie en daarnaast kreeg ze af te rekenen met een koopverslaving. Ze bevond zich in een precaire financiële situatie en heeft inderdaad enorm veel aankopen gedaan die ze niet meer kon betalen. Ze zit inmiddels in collectieve schuldenregeling en haar toestand is nu aan de beterhand”, pleitte haar raadsman. Hij vroeg een opschorting van straf gekoppeld aan voorwaarden zoals begeleiding. De beklaagde was zelf niet aanwezig op de rechtbank. Uitspraak op 11 februari. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.