Klavervier in de Rozenlaan in Oostkamp is een huis voor volwassenen met een meervoudige beperking. Op 13 maart moesten de ouders de keuze maken of hun kind fulltime in Klavervier zou blijven, of als ze hun zoon of dochter fulltime zouden opvangen voor de rest van de coronacrisis. Wat begon als vijf weken, zijn er intussen acht.

Volksspelen

Het contact met het netwerk verloopt via kaartjes met de post, foto's op mail, videochat, ... Ook met de bewoners thuis is er op die manier contact. "Op onze Facebookpagina 'Klavervier Oostkamp vzw De Kade' komen er ook regelmatig filmpjes en foto's van onze activiteiten, om het netwerk op de hoogte te houden", weet Lore Defruyt ons te vertellen. "Alle externe activiteiten zijn weggevallen zoals zwemmen, badminton, sportactiviteit in de Valkaart, cafébezoek, wandelen in groep. Het is een test voor onze creativiteit om nieuwe activiteiten te bedenken volgens de coronamaatregelen. Zo is er dit jaar bijvoorbeeld geen meifoor, daarom hebben we allerlei volksspelen georganiseerd voor de komende weken."

Gelukkig is er tijdens de corona tijd ook een mooie connectie ontstaan met de buurt. Klavervier werd uitgenodigd voor een paaszoektocht die door een inwoner in de Rozenstraat werd georganiseerd, samen kwamen ze op tv voor het langste applaus en ze mochten enkele volksspelen lenen. De bewoners van Oostkamp zijn zeker ook solidair met Klavervier. Zo kregen ze al zelfgebakken pannenkoeken en koekjes, chips om te aperitieven. "In feite zijn onze bewoners echte helden in het omgaan met de coronacrisis. Iedereen keek reikhalzend uit naar de verhuis naar de nieuwbouw maar uiteindelijk is het een zegen dat we nu nog steeds in het oude gebouw wonen en werken. Daardoor kunnen we de vier woongroepen strikt gescheiden houden naar een eventuele besmetting met het coronavirus toe. Maar gelukkig is er bij ons nog geen enkele bewoner getroffen door het virus", besluit Lore. (GST)

Klavervier in de Rozenlaan in Oostkamp is een huis voor volwassenen met een meervoudige beperking. Op 13 maart moesten de ouders de keuze maken of hun kind fulltime in Klavervier zou blijven, of als ze hun zoon of dochter fulltime zouden opvangen voor de rest van de coronacrisis. Wat begon als vijf weken, zijn er intussen acht.Het contact met het netwerk verloopt via kaartjes met de post, foto's op mail, videochat, ... Ook met de bewoners thuis is er op die manier contact. "Op onze Facebookpagina 'Klavervier Oostkamp vzw De Kade' komen er ook regelmatig filmpjes en foto's van onze activiteiten, om het netwerk op de hoogte te houden", weet Lore Defruyt ons te vertellen. "Alle externe activiteiten zijn weggevallen zoals zwemmen, badminton, sportactiviteit in de Valkaart, cafébezoek, wandelen in groep. Het is een test voor onze creativiteit om nieuwe activiteiten te bedenken volgens de coronamaatregelen. Zo is er dit jaar bijvoorbeeld geen meifoor, daarom hebben we allerlei volksspelen georganiseerd voor de komende weken." Gelukkig is er tijdens de corona tijd ook een mooie connectie ontstaan met de buurt. Klavervier werd uitgenodigd voor een paaszoektocht die door een inwoner in de Rozenstraat werd georganiseerd, samen kwamen ze op tv voor het langste applaus en ze mochten enkele volksspelen lenen. De bewoners van Oostkamp zijn zeker ook solidair met Klavervier. Zo kregen ze al zelfgebakken pannenkoeken en koekjes, chips om te aperitieven. "In feite zijn onze bewoners echte helden in het omgaan met de coronacrisis. Iedereen keek reikhalzend uit naar de verhuis naar de nieuwbouw maar uiteindelijk is het een zegen dat we nu nog steeds in het oude gebouw wonen en werken. Daardoor kunnen we de vier woongroepen strikt gescheiden houden naar een eventuele besmetting met het coronavirus toe. Maar gelukkig is er bij ons nog geen enkele bewoner getroffen door het virus", besluit Lore. (GST)