Klasgenootjes herdenken verongelukte Auralie (11)

© TP
Redactie KW

De vrije basisschool De Bunderboog is in rouw na het overlijden van Auralie Vermeersch. De 11-jarige leerlinge belandde woensdag in Beselare onder een graafmachine. De school nodigde donderdagochtend haar klasgenoten uit voor een herdenkingsmoment.

Auralie Vermeersch uit Moorslede stierf woensdagmiddag nadat ze nabij de woning van haar grootvader in Beselare onder een graafmachine belandde. Auralie (11) liep school in de vrije basisschool De Bunderboog in Moorslede waar ze les volgde in het vijfde leerjaar.

“Woensdagavond hebben we na het vernemen van het verschrikkelijke nieuws nog alle ouders van de kinderen van haar klas opgebeld. We nodigden de kinderen uit om op donderdagochtend hier in school samen te komen in het bijzijn van een pastoraal medewerker“, aldus directrice Annelies Demuynck.

Tekeningen en muziek

Alle kinderen van de klas van Auralie waren donderdagochtend aanwezig. Ze maakten tekeningen, tekstjes en luisterden wat muziek. Tijdens het herdenkingsmoment werden de regels rond afstand houden gerespecteerd. “De huidige situatie maakt het niet gemakkelijk om voor de kinderen iets te kunnen betekenen. Je kan hen spijtig genoeg niet troosten door bijvoorbeeld een warme knuffel te geven.”

De school probeert er alles aan te doen om de leerlingen zo goed mogelijk bij te staan nu hun vriendinnetje is gestorven. Hoewel de vijfdejaars, in tegenstelling tot de eerste-, tweede- en zesdejaars, vrijdag bij de heropening van de school niet verwacht worden langs de Stationstraat, nodigt de school de vijfdejaars volgende week uit voor een tweede afscheidsmoment. “Het is belangrijk dat de leerlingen hun klasgenootje niet vergeten.”

Digitaal rouwboekje

Donderdagochtend werd onder andere het verhaal van de vos en de kleine prins verteld. De vos wordt nu het symbool van de klas van Auralie. “Het knuffeldier zal een plaats krijgen op de lessenaar van Auralie. Ook volgend jaar zal het diertje aanwezig zijn bij de toekomstige zesdejaars.”

Ondertussen maakt de school ook werk van een digitaal rouwboekje voor de klasgenoten. In de school komt er ook een troostboom waar de kinderen hun woorden en tekeningen voor Auralie kwijt kunnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier