Klaprozen alom langs autosnelweg A11 en lager liggend fietspad richting Knokke-Heist

© foto Davy Coghe
Redactie KW

Automobilisten die langs de nieuwe snelweg A11 in de richting van Knokke-Heist rijden, worden momenteel getrakteerd op een bijzonder mooi bloementapijt langs de kant van de weg. Op de berm naast het fietspad, dat lager gelegen langs de snelweg loopt, is namelijk een massa klaprozen te zien.

In bepaalde zones staan de klaprozen dicht bij elkaar en elders zijn ze breder uitgezaaid. Gaat het hier om een toeval, een speling van de natuur, of zit er een intentie achter? Veva Daniels, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid gaf uitleg.

Geen toeval

“Dit bloementapijt is het gevolg van de samenwerking van het AWV met een landschapsontwerper. Omdat de A11 zo’n grote impact heeft op deze natuurlijke, weidse omgeving vonden we het belangrijk om toch enkele verzachtende natuurelementen aan te brengen. Ik wil wel benadrukken dat het niet enkel om klaprozen gaat. Er werd een mengsel van veldbloemen gezaaid. Er zitten andere bloemen tussen ook maar ik liet me vertellen dat klaprozen nogal dominant zijn.”

“Het gaat dus om jaarlijks terugkerende seizoensbloemen. Niet alleen voor de automobilisten maar ook voor de fietsers op het fietspad is het dus mooi meegenomen om te genieten van dit kleurrijke bloementapijt”, besluit Veva Daniels van AWV. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten