Klant helpt overvaller van krantenzaak Joli in Ingelmunster overmeesteren

Krantenzaak Joli in Ingelmunster kreeg ongewenst bezoek. © foto CLY
Wouter Vander Stricht

Dinsdavond even voor 18.30 uur stapte een man met gewapend met een mes binnen, bedreigde uitbater Filiep Masselin van krantenzaak Joli in de Gravinnestraat in Ingelmunster en eiste geld. De uitbater verweerde zich en een toegesnelde klant kon het mes ontfutselen van de overvaller, die het daarna op een lopen zetten.

Filiep Masselin stond in de zaak toen er ‘s avonds net voor sluitingstijd om 18.30 uur een man met een capuchon over het hoofd binnen stapte. “Hij had een groot mes bij zich en eiste geld. Ik heb hem dat niet willen geven en daarna is een schermutseling ontstaan. De man had een rugzak bij en heeft wat snoep en sigaretten kunnen wegstoppen, maar toen een klant binnenkwam heeft die het mes afhandig kunnen maken. Daarop is de overvaller op de vlucht geslagen.”

Op enkele schrammen na raakte Filiep Masselin – ook rallymedewerker voor onze krant – niet gewond. Deze morgen was hij trouwens al opnieuw in de weer met zijn krantenronde. “Het is natuurlijk schrikken en ik ben vooral blij dat mijn vrouw Martine niet net in de winkel stond.”

Krantenzaak Joli huist sinds vijf maanden in de Gravinnestraat, vroeger had die jarenlang een stek in de Weststraat. De politie gaat er vandaag nog langs om verklaringen af te nemen. De dader was een onbekende voor Filiep. “Zeker geen klant en ook niet iemand van Ingelmunster die ik op een andere manier ken. Aan zijn taal te horen was wel een echte West-Vlaming. Hij staat ook duidelijk op de camerabeelden, misschien kan hij zo gevonden worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier