Klacht tegen filmmaker die scène erotische thriller draaide bij crematorium Kortrijk

Redactie KW

Voor zijn erotische thriller ‘Soul copyright’ trok Johan Vandewoestijne met zijn crew naar het crematorium Het Uitzicht aan de Ambassadeur Baertlaan.

Dat viel niet bij iedereen in goede aarde, want een vrouw diende een klacht in.

Afgelopen donderdag – de eerste draaidag – blikte de cineast een scene in aan het columbarium op Hoog Kortrijk. Bijna meteen deden enkele vreemde geruchten de ronde en werd een klacht ingediend. Een vrouw vond dat het niet kon dat de zerk van haar overleden echtgenoot in beeld zou komen. “Er was wel degelijk overeengekomen dat er geen enkele zerk en of naam van overledenen in beeld zouden komen. We hebben ons daar strikt aan gehouden. We draaiden zelf op de plaats waar het columbarium nog vrij was en geen enkele naam te zien was buiten die van ons filmpersonage”, aldus filmmaker Johan Vandewoestijne.

Er doet ook een gerucht de ronde dat er in het crematorium een sexscene zou gedraaid zijn, maar dat blijkt voor alle duidelijkheid niet het geval. “Ik weet niet wie dat heeft verzonnen maar het is te gek voor woorden. De scene die we dan wel gedraaid hebben gaat over twee mannen die hun respect betuigen bij het graf van een persoon die ze kenden. Op de parking hebben ze nog een kort gesprek en vertrekken dan met de wagen. Waar zouden wij dat moeten draaien anders dan op Hoog Kortrijk?“, aldus de cineast. “Daarenboven hebben we de opnames gestaakt toen er een dienst begon en gewacht tot iedereen weg was. Ik hoop dat die belachelijke zaken nu ophouden.”

“Langs de andere kant waarderen we de gratis publiciteit”, knipoogt Johan, die nog het verschil tussen een erotisch thriller en een erotische film meegeeft. ‘Basic Instinct’ en ‘Fatal Attraction’ zijn erotische thrillers. Wij draaien geen erotische film: ‘Emmanuelle’ is een erotische film.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier