Klaas combineert twee jobs met eigen fietsatelier in Ardooie

Klaas richtte een ruimte aan de voorzijde van zijn huis in als fietsatelier waar hij enkele dagen per week aan fietsen werkt. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Na Fietsen Scheldeman en Fietsen Coggi opent in Ardooie een derde fietszaak: fietsatelier Deroo. In de Stationsstraat richtte Klaas een ruimte in als atelier om fietsen te herstellen. “Desondanks dat er nog fietszaken zijn in Ardooie, wil ik niets doen om mij te onderscheiden, zolang ik maar met mijn passie, fietsen, kan bezig zijn”, aldus Klaas

Klaas is al van kleins af aan gepassioneerd door fietsen. Hij probeert twee keer per week te gaan fietsen en zit sinds een jaar ook in wielertoeristenclub Montana. “Het idee van een eigen fietsatelier speelde al langer door mijn hoofd. Toen we enkele maanden geleden verhuisden naar het huis van mijn grootouders hier in de Stationsstraat had ik een ideale ruimte om een fietsatelier in te richten, dus ik dacht waarom niet”, steekt Klaas van wal. In een ruimte aan de voorkant van het huis richtte Klaas een atelier in, waar hij elke avond aan fietsen werkt. “Ik heb een bachelor automechanica, waarmee ik nu vier dagen per week in de autokeuring werk. De vijfde dag werk ik als zelfstandige in de bouw en wat ik hiermee verdien, investeer ik in mijn atelier. Zo beperk ik de risico’s.”

Druk leven

Het gaat Klaas alvast voor de wind. Vanaf volgende week zal zijn zaak vier avonden per week open zijn in plaats van de twee avonden nu. Hij trouwde afgelopen weekend met zijn vriendin Amber, maar veel tijd om te genieten hadden ze nog niet. “Mijn vrouw heeft er geen problemen mee dat ik nu zo’n druk leven heb, ook zij werkt voltijds en helpt na haar werk wat met de boekhouding. Het is inderdaad zo dat we in de week maar weinig tijd hebben voor elkaar, maar doordat mijn atelier gewoon in huis is, merken we daar maar weinig van”, aldus Klaas. “Desondanks dat het erg druk is voor mij, vind ik dat helemaal niet erg. Ik zie het niet als een verplichting, ik doe gewoon wat ik graag doe. Misschien wordt het ooit wel wat te veel. Dan zal ik een moeilijke keuze moeten maken tussen mijn drie beroepen.”

Passie

Alsof Klaas het nog niet druk genoeg heeft, begint hij vanaf volgende maand ook met de verkoop van fietsen. “Herstellingen zullen wel altijd mijn prioriteit blijven. Ik wil iets kunnen betekenen voor de mensen. Elke fiets ben ik bereid te herstellen. Als hier een klant komt met een fiets waarmee hij dagelijks naar het werk rijdt, of een klant die met de fiets elk weekend lange ritten maakt, dat maakt voor mij niets uit. Ik heb gewoon een passie voor elke fiets.” Ook mensen met een elektrische fiets zijn bij Klaas aan het juiste adres. “Met mijn diploma automechanica heeft het systeem van de elektrische fiets geen geheimen voor mij.” Aan motivatie alvast geen gebrek. “Een fietsatelier beginnen was een grote stap, maar het is wel waar ik altijd van gedroomd heb”, besluit hij.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier