Klaar voor kerstworp en ballentombola in Beveren

Het Bevers Komitee met v.l.n.r.: Vincent De Bevere, Nancy Bekaert, Petra Lauwereins, Lynn Serpentier, Filip Lievens, Kurt De Jonghe en Nico Vanbeselaere met de kindjes Ferre en Milan. Cynzia Vancoillie, Brendy Verstreken en Steve Desmet ontbreken. (Foto SM) © (Foto SM)
Redactie KW

Op zaterdag 14 december kan je opnieuw in het centrum van Beveren terecht voor de Bourgondische kerstmarkt. Het organiserende Bevers Komitee hoopt er opnieuw een sfeervolle editie van te maken.

Deze 16de editie van de Bourgondische kerstmarkt in het hartje van Beveren gaat om 15 uur van start. Er zullen opnieuw heel wat kraampjes opgesteld staan, waar er genoten kan worden van een hapje en een drankje, maar ook van gezellige kerstmuziek, attracties voor kinderen en een kerstworp door de kerstman aan café ‘t Bourgondisch Kruis vanaf 18 uur. Het einde van de kerstmarkt is voorzien om 22 uur.

“Onze kerstmarkt is meer dan drank- en eetstandjes”, zeggen Filip Lievens en Nancy Bekaert van het Bevers Komitee. “We willen vooral de folklore van de kerstmarkt in ere houden. Het moet een gezellige avond zijn, overgoten met kerstmuziek en een grote hoeveelheid sfeer. Begin deze week waren er al 15 verenigingen ingeschreven. Enkele vaste waarden zoals wijzelf, WTC Beveren Sportief, Markant (vorig jaar de winnaars van het mooiste standje, red.), Vriendenkring der scheidsrechters Roeselare, Izegem en omliggende… zullen opnieuw van de partij zijn, maar we verwelkomen ook heel wat nieuwe gezichten. Zo zal Beveren Bruist voor het eerst met een standje aanwezig zijn en ook minivoetbalclub Tieghy Decor en basketbalclub Wytewa Roeselare zakken af. Inschrijven kan nog tot woensdag, ook marktkramers zijn welkom.”

Ook Vespaclub Roeselare brengt een bezoekje aan de kerstmarkt. Het verzamelt die dag in Beveren voor de start van hun kerstrit, waarvoor ze allemaal in kerstoutfit verkleed zullen zijn.

Kleurwedstrijd

Vanaf 18 uur kunnen de kinderen opnieuw terecht aan café ‘t Bourgondisch Kruis voor een kerstworp door de Kerstman. “De kindjes worden in drie leeftijdsgroepen verdeeld en de Kerstman zal pakjes naar beneden gooien. Daarnaast is er ook voor het eerst een kleurwedstrijd. De tekeningen werden uitgedeeld op de Beverse scholen of zijn te vinden bij de plaatselijke handelaars en kunnen ten laatste binnengebracht worden op de kerstmarkt aan ons standje van het Bevers Komitee. Net als bij de kerstworp verdelen we de tekeningen in drie leeftijdscategorieën en verloten we drie mooie prijzen.”

Er kan ook opnieuw deelgenomen worden aan de kerstboomballentombola, waarmee heel wat mooie prijzen te winnen vallen. Een bal kost twee euro, voor drie ballen betaal je vijf euro. De inwoners van Roeselare kunnen alvast gebruik maken van het gratis busvervoer om een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt in Beveren. Het centrum zal afgesloten zijn tot zondagmiddag om op te ruimen.

(SM)

Inschrijven voor de Bourgondische kerstmarkt kan tot woensdag 12 december in het café ‘t Bourgondisch Kruis in Beveren of via bevers.komitee@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier