Klaar voor Dwars door Zulte

Joggingclub Zulte organiseert in samenwerking met Sportraad Zulte voor de derde keer een recreatieve loopwedstrijd doorheen Zulte en Olsene. (Foto MVW)
Redactie KW

Samen met de sportraad organiseert de joggingclub van Zulte op zondagvoormiddag 1 juli voor de derde keer het loopevenement ‘Dwars door Zulte’. Er zijn in die recreatieve stratenloop, die op het grondgebied van Olsene en Zulte uitgetekend is, reeksen voor volwassenen en kinderen.

“Dit jaar is de vrije basisschool van Olsene het episch centrum van de stratenloop“, aldus voorzitter Jo Lambrecht van joggingclub Zulte. “Daar stellen wij een heus ‘atletendorp’ op, waar alle diensten samen zitten om de honderden deelnemers een nog betere en aangenamere beleving te geven.”

“De eerste drie mannen en vrouwen krijgen, in hun categorie, een beker van de gemeente. Voor de afstanden van 6 en 12 kilometer zijn er daarbovenop bekers voor de eerste Zultenaar, de oudste deelnemer, de jongste deelnemer, de school met de meeste deelnemers aan de Kids Run, het bedrijf met de meeste deelnemers en ten slotte de sportclub met de meeste deelnemers”, voegt Jo Lambrecht daar aan toe.

De kleuters starten om 9 uur voor een afstand van 200 meter. De kids run, voor kinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar, starten om 9.10 uur (afstand 550 meter). De kids run voor de kinderen van het vierde tot en met het zesde leerjaar start om 9.30 uur; de afstand is 1.100 meter. De deelnemers aan ‘Dwars door Zulte’, die kiezen voor de 6 kilometer, starten om 10 uur en lopen één ronde. Zij die de 12 kilometer lopen, starten eveneens om 10 uur en moeten twee ronden afleggen. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier