Klaar voor de quiz van de mannen van MoshRoom?

De Mushroom Muziekquiz-organisatoren: Bjorn Demeyer, Lucas Opsomer, Wouter Vandamme, Anthony Vanhie, Roel Ghesquiere en Bram Gheysen, met verschillende graden van ‘dust’. © (Foto JS)
Redactie KW

MoshRoom vzw organiseert op vrijdag 10 september in De L!nk in Sint-Eloois-Winkel de derde editie van de muziekquiz. “We zijn blij dat we na een lange periode zonder evenementen weer iets kunnen doen.”

Vzw MoshRoom bestaat uit een viertal groepen die samen de krachten bundelen om muziekgerelateerde evenementen te organiseren. De voorbije jaren richtte de vzw onder andere festivals en een quiz in, maar toen kwam corona. “Met onze groepen was het moeilijker om nog op te treden en ook op een veilige manier repeteren was niet altijd even gemakkelijk. Net voor het uitbreken van de coronacrisis hielden we nog ons festival, maar daarna was het een pak moeilijker om nog op de voorgrond te treden”, aldus Wouter Vandamme van de vzw.

MoshRoom bleef echter niet bij de pakken zitten en zocht naar oplossingen om weer in de kijker te komen. Een eerste activiteit staat gepland op vrijdag 10 september in zaal De L!NK in Sint-Eloois-Winkel. Dan organiseert de vzw de derde editie van de muziekquiz. “De muziekquiz brengt opnieuw een graai uit de rijke rock-, hardrock- en metalgeschiedenis. De deelnemers krijgen vragen voorgeschoteld uit de sixties, maar ook hedendaagse pareltjes komen aan bod.”

De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar de ondersteuning van beginnende bands. Ploegen, bestaande uit vijf deelnemers, kunnen zich tot vrijdag 3 september inschrijven via https://moshroom-muziek-kwis.be.

Kroegentocht

Ondertussen kijkt men bij vzw MoshRoom wat er dit jaar nog mogelijk is. “Vroeger organiseerden we in de Gullegemsestraat een kroegentocht met optredens. We hopen dat dat ook dit jaar zal kunnen doorgaan, want het zou de vijfde editie zijn.”

Toch hebben Wouter en zijn vrienden al een duidelijk plan klaar.

“De zondag voor de paardenkoers zouden we graag optredens organiseren op verschillende locaties, om uiteindelijk de dag af te sluiten nabij de huidige locatie van jeugdhuis Chaplin.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier