“Klaar voor de honderd kilometer in Koksijde”

(foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Het team Lucrèce stoomt zich klaar om Ardooie te vertegenwoordigen op de honderd kilometer voor Kom Op Tegen Kanker (KOTK). Vijf Ardooise viertallen nemen hier aan deel op 4 september. Ze reizen af naar Koksijde met meer dan 13.000 euro op zak voor het goede doel.

Team Lucrèce werd destijds gevormd vanuit het instituut der Heilige Kindsheid en vrije basisschool De Boomgaard. Het was een eerbetoon aan de overleden juf Lucrèce Verhelle. De kinderen van Lucrèce gingen de uitdaging aan om deel te nemen aan de honderd kilometer voor KOTK. Sigfried Feys was er bij de aanvang van het project al bij: “Niet alleen is dit een eerbetoon aan mijn overleden moeder, het is ook een steun aan iedereen die met deze ziekte geconfronteerd wordt.”

Via de Urban Run werd er jaarlijks met succes geld in gezameld voor KOTK. “De Urban Run groeide uit tot een groots sportief evenement. Maar ook ons team breidde uit met mensen die wensen mee te doen aan de 100 kilometer. Zo kunnen we dit jaar vijf kwartetten afvaardigen en daarmee is de Ardooise inbreng zeker toonaangevend.”

Volharden

Bij de honderd kilometer voor KOTK lopen vier deelnemers per ploeg. Iemand loopt 40 kilometer, een tweede loper loopt er 30, een derde deelnemer haalt de 20 en een vierde trekt een spurtje van 10 kilometer. De Ardooise deelnemers zijn Heidi Dedeyger, Axelle Feys, Laurien Feys, Kevin Herbots, Heleen Feys, Geert De Batselier, Robrecht De Deygere, Tom Oosterlinck, Kimara Goethals, Nele Maeseele, Filip Vandoorne, James Verhage, Nele Debusschere, Davy Spiessens, Jan Van der Straeten, Annelies Ver Eecke en Sigfried Feys.

“Sommigen van het team zijn ervaren sportieve lopers. Anderen moeten permanent en bijna dagelijks bijtrainen met de vaste wil om te slagen en te volharden. Maar we trekken ons als vrienden op aan elkaar, wetende dat we het doen voor een goed doel”, klinkt het.

Dit jaar was er door corona geen klassieke Urban Run, maar mascotte Urbie kwam zodat tientallen wandelaars, joggers en lopers op weg geholpen werden om een parcours in eigen gemeente af te leggen. Ze stortten een vrije bijdrage. Dankzij hun medewerking wordt er 13.336 euro vanuit Ardooie bijgedragen voor KOTK.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.