KKS organiseert zaterdag pistemeeting voor eigen atleten

Iedereen bij KKS is blij om opnieuw te kunnen starten. We zien v.l.n.r. trainer Bart Van Belleghem, atleet Abdullah Dubad, voorzitter Pol Parmentier en ?
Redactie KW

Koninklijk Kortrijk Sport (KKS) organiseert zaterdag de eerste postcorona pistemeeting voor eigen atleten. In het najaar starten de werken voor een gloednieuwe atletiekpiste in het Stedelijk Sportcentrum Wembley. “Deze piste zal het neusje van de zalm worden”, klinkt het.

Ook bij atletiekclub KKS laten de gevolgen van de coronacrisis zich voelen. Toch zal de schade voor dit seizoen al bij al nog beperkt blijven volgens voorzitter Pol Parmentier (61). “Ik verwacht weinig tot geen financiële impact”, zegt de Kortrijkzaan. “De lidgelden zijn betaald en de bedragen naar de federatie toe zijn verminderd. Wat de salarissen van de trainers betreft hebben we minder trainingen gehad. Met de heropstart kregen we meer oefensessies in kleinere groepen. De extra veiligheidsmaatregelen brachten wel extra kosten met zich mee. Via een groepsaankoop via de Vlaamse Atletiekliga (VAL) was echter alles snel geregeld. Er waren ook geen inkomsten uit wedstrijden maar ook geen uitgaven. Het totaalplaatje moet dus ongeveer gelijk uitkomen”, vertelt Pol.

“Atletiek is een zomersport. De piste is dan ook superbelangrijk voor een atleet. Iedereen stond klaar om aan het seizoen te beginnen maar tot op heden was er nog geen competitie. Misschien worden nog enkel het Belgisch kampioenschap en enkele kleinere meetings georganiseerd. Daarna is het wachten tot volgende zomer. Ik vrees dat daardoor misschien tot twintig procent van de atleten zou kunnen afhaken. Daarmee zouden we wel eens het zwaarst getroffen kunnen zijn. Daarom proberen we iedereen nog naar de trainingen die volgens de opgelegde maatregelen verlopen te krijgen voor de vakantie”, legt de voorzitter uit.

Zaterdag kunnen de atleten aangesloten bij KKS voor het eerst een pistewedstrijd beslechten. “We hadden er alles aan gedaan om onze Guldensporenmeeting toch door te laten gaan. Zonder buitenlandse atleten, maar we gingen er een mooie Belgische meeting van maken. Ondanks de goedkeuring van de federale overheid, kregen we geen groen licht van de VAL. Dus kozen we ervoor om onze eigen atleten hun clubmeeting te geven. Deze postcorona wedstrijd moet het gevoel van competitie terug brengen.”

“Iedereen moet vooraf ingeschreven zijn, en mannen en vrouwen werken samen hun wedstrijd af vanaf tweedejaars miniem. Het samenzijn bij deze heropstart moet dan ook belangrijker zijn dan de prestatie”, zegt Pol. “Publiek en scheidsrechters zijn niet toegelaten. Enkel de trainers en een vijftal organisatoren zullen aanwezig zijn.”

samenwerking

En er is nog goed nieuws, KKS start binnenkort met de aanleg van een gloednieuwe piste. “Alles is goedgekeurd door het schepencollege en de gemeenteraad. Het is de bedoeling om eind augustus of begin september met de werken te starten. Deze piste zal het neusje van de zalm worden. Daarvoor zijn we Stad Kortrijk heel dankbaar. We gaan voor het maximale met acht banen en kampstanden met de hoogste normen. Ook de verlichting wordt volledig aangepakt.”

“We wilden de atleten een clubwedstrijd geven als alternatief voor de Gulden- sporenmeeting”

“De eerste fase zou tot november duren. Daarna zouden we – dan nog zonder toplaag – weer kunnen trainen. Maar tot dan is het de bedoeling om in Wevelgem bij onze onderafdeling terecht te kunnen. Maar ook daar zijn er werken die misschien nog niet af zullen zijn. In dat geval, kunnen we uitwijken naar de piste van AZW in Zwevegem. Ook zij konden bij de vernieuwing van hun piste bij ons terecht.” Een samenwerking met AZW behoort volgens Pol tot de mogelijkheden. “Ik geloof erg dat dit kan. Met een correct persoon als Filip Bossuyt moet dit zeker kunnen.”

“En dit is nog niet alles. Stad Kortrijk wil een topsportsysteem uitwerken met sportclubs van een hoog competitieniveau met een centrale dienst. Dit zou een gemeenschappelijk platform zijn waar de clubs alleen maar beter van worden onder de naam van Kortrijk Spurs”, rondt Pol Parmentier af.

Koninklijke Kortrijk Sport

Opgericht in: 1901

Voorzitter: Pol Parmentier, volgde in 1998 Patrick Vanhoutteghem op.

Ledenaantal: 320

Locatie: Stedelijk Sportcentrum Wembley, Moorseelsestraat 144, 8500 Kortrijk

Info: https://kortrijksport. weebly.com

Secretariaat: Katrien Vanwolleghem, Kaarsengietersstraat 11, 8500 Kortrijk,

tel. 056 32 04 86 of

0486 69 85 66 (na 17.30 uur), e-mail: kks@val.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten