“KJIR NE KI WERE”, feest in Kerkhove bij doortocht Ronde van Vlaanderen.

Alle organisatoren die hun schouders onder die dag willen plaatsen om een waar volksfeest te krijgen in Kerkhove op 2 april, de dag van de Ronde. © GBA
Redactie KW

De koorts stijgt in Avelgem-Kerkhove, op 2 april 2017 is het zover! De Ronde van Vlaanderen passeert in Kerkhove, de enige West-Vlaamse gemeente die de volgende vijf jaar de Ronde mag verwelkomen.

Samen met de provincie West Vlaanderen zal Avelgem, de vzw 8580, het wielermuseum Roeselare en Flanders Classics er die dag iets aparts van maken onder het motto “Kjir ne ki were“. Er is een expositie in het OC Kerkhove van nooit geziene foto’s van fotograaf Maarten Devoldere. Er is een lancering van een nieuw likeurtje “PERTEL”, die gemaakt is op basis van het recept van de alom bekende Avelgemse peretaart. Twee april wordt een waar volksfeest, die dag valt er van alles te gebeuren in Kerkhove. Een reuze scherm om de koers te volgen, een West-Vlaams koerscafé, foodtrucks en een gastronomisch clubhouse zijn de aanzet voor een waar volksfeest. Na 17.00 uur is er ook live een DJ-set aanwezig. Tussen 11.00 uur en 23.00 uur brengt een Shuttlebus je heen en terug van Avelgem naar de feestlocatie Kerkhove. Wielerliefhebbers gaan kunnen genieten van een smakelijk parcours vol opwinding, koers en plezier.

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier