Kjell Devacht en Melco One maken zich op voor de trip naar Lier

(foto EF)
Redactie KW

Melco Ieper One opende het nieuwe jaar met een overwinning tegen Lommel. Door het verlies van eerste achtervolger Gembo Borgerhout heeft de ploeg van coach Bruce Minne nu twee matchen voorsprong. Dit weekend trekt Melco richting Guco Lier voor de volgende competitiewedstrijd. Kapitein Kjell Devacht rekent alvast op een nieuwe zege.

Melco Ieper One blijft op het elan van vorig jaar doorgaan. Tegen Croonen Lommel won Melco met 76-68 in eigen huis de eerste competitiewedstrijd van 2020. “We namen een zeer goede start in de wedstrijd tegen Lommel”, verduidelijkt Kjell Devacht meteen. “We zorgden er vanuit een goede defense voor dat Lommel heel moeilijk tot scoren kwam. Het was voornamelijk onze verdediging die de oorzaak was van het feit dat we comfortabel van onze tegenstander konden weglopen. In aanval zochten we naar de speler in vorm. Eenmaal we een aardige voorsprong hadden bijeen gespeeld, kregen we toch weer ie terugval Dat is iets dat we moeten proberen te vermijden, zeker als we naar de topwedstrijden gaan.”

In de rangschikking van Top Division One blijft Ieper autoritair leider. Een schril contrast met wat de buitenwereld dit seizoen van deze ploeg verwacht had. Voor de club zelf was de top vier de doelstelling en op dit moment wordt daar heel goed aan voldaan. Ook na de volgende speeldag blijft Melco sowieso leider.

Leiding behouden

“Onze eerste achtervolger liet dit weekend een steek vallen, zo staan we nog iets steviger aan de leiding. Het toont wel aan dat elke wedstrijd in deze competitie belangrijk is. Je bent ook tegen de staartploegen niet op voorhand gewonnen. Dat moeten we heel goed beseffen. We staan nu aan de leiding en we willen dat heel graag zo houden. Daar hebben we echt alles voor over. Alle ploegen uit de competitie zullen de wedstrijden tegen ons anders aanvatten dan vroeger. We weten ook wel dat die verliesbeurt er zal komen, maar we doen er alles aan om dat zo lang mogelijk uit te stellen. Hopelijk blijven we fit, zodat we op volle sterkte de play-offs kunnen aanvatten.”

De volgende opdracht voor de leider is een verplaatsing op zondagmiddag richting Lier. Een niet te onderschatten uitstap. “We weten dat Lier een sterke ploeg is. We mogen dit dan ook niet onderschatten. In de terugronde hebben we nog heel wat gelijkaardige moeilijke wedstrijden buitenshuis. We willen daarin zoveel mogelijk meepakken richting Ieper en thuis liefst ongeslagen blijven.”

Naar volgend seizoen toe werd ondertussen ook al duidelijk dat coach Bruce Minne aan het hoofd blijft van de One van Melco Ieper. Afgelopen weekend kondigde Kenneth De Vos zijn transfer aan richting Avanti Brugge. Voor de rest is er nog niet veel transfernieuws te rapen. “Momenteel heb ik nog geen contract voor volgend jaar. Ik moet eens kijken wat de mogelijkheden voor de toekomst zijn, maar op dit moment is er nog niets concreet.” (BV)

Zondag 12 januari om 14 uur: Guco Lier One – Melco Ieper One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.